Κόσμος

Συρία: Θάνατος στον Ευφράτη από ρωσικά πυρά – Νεκροί άμαχοι

Μπορεί η Ράκα να απελευθερώθηκε από τους τζιχαντιστές, αλλά αυτό δεν σημαίνει και το τέλος του αιματηρού εμφυλίου στη Συρία. Το αποδεικνύει το νέο μακελειό στην Ντέιρ Εζόρ, με παιδιά ανάμεσα στα θύματα.

Τουλάχιστον 16 άμαχοι, ανάμεσά τους 7 παιδιά, σκοτώθηκαν την Πέμπτη (19.10.2017) σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ, στην ανατολική Συρία. Οι βομβαρδισμοί, πιστεύεται πως έγιναν από τη ρωσική Πολεμική Αεροπορία.

Προσπαθούσαν να περάσουν τον Ευφράτη

«Οι άμαχοι σκοτώθηκαν ενώ προσπαθούσαν να περάσουν τον Ευφράτη ποταμό κοντά στην πόλη Μπουκάμαλ», ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στις 4 Οκτωβρίου, η ίδια ΜΚΟ είχε αναφέρει ότι περίπου 40 άμαχοι, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν. Και τότε από ρωσική αεροπορική επιδρομή. Κι εκείνοι ροσπαθούσαν να περάσουν τον Ευφράτη για να σωθούν από τις μάχες στην επαρχία.

Μια επαρχία «μήλον της έριδος» ανάμεσα στους… πάντες καθώς εκεί βρίσκονται μεγάλα κοιτάσματα πετρελαίου.

Οι τζιχαντιστές

Στην επαρχία, περίπου τη μισή επικράτεια της οποίας συνεχίζει να κατέχουν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, βρίσκονται σε εξέλιξη δύο χωριστές επιχειρήσεις: τη μία διεξάγει ο συριακός στρατός και οι παραστρατιωτικοί που πολεμούν στο πλευρό του, με την υποστήριξη της Ρωσίας, τη δεύτερη μια αραβοκουρδική συμμαχία με την υποστήριξη του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος υποστηριζόμενες από τη συριακή αεροπορία έχουν καταφέρει τον τελευταίο ενάμιση μήνα να αποσπάσουν από το Ισλαμικό Κράτος δεκάδες κοινότητες και χωριά.

Πάνω απ’ όλα σχεδόν ολόκληρη την ομώνυμη πρωτεύουσα της επαρχίας και την πόλη Μαγιαντίν

Η Μπουκάμαλ είναι το τελευταίο σημαντικό αστικό προπύργιο του ISIS στη Συρία.

Η ανάκτηση ολόκληρης της επαρχίας Ντέιρ Εζόρ θα σημάνει de facto το τέλος της παρουσίας της πιο επίφοβης τζιχαντιστικής οργάνωσης του κόσμου στη χώρα, με την εξαίρεση μόνο λίγων μικρών θυλάκων στο κεντρικό της τμήμα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Διακινητής «αρχιτέκτονας» δημιούργησε μεγάλο «ναρκο-τούνελ» για τη μεταφορά χασίς από το Μαρόκο στην Ισπανία - Δείτε εικόνες
Εικόνες από το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών δείχνουν μια «πολύπλοκη υπόγεια υποδομή», μέσω της οποίας μπορούσαν να διακινούνται λαθραία έως και δύο τόνοι χασίς κάθε εβδομάδα από το Μαρόκο στην ανεξάρτητη πόλη Θέουτα
Ισπανία
Σάλος με τον σύζυγο της Κρίστι Νοέμ: Δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες του με γυναικεία ρούχα και ψεύτικο στήθος
Οι φωτογραφίες δείχνουν τον σύζυγο της πρώην υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας, Κρίστι Νοέμ, ντυμένο με ροζ σορτς και εφαρμοστό crop top στο χρώμα του δέρματος, και τεράστια ψεύτικα στήθη
Ο σύζυγος της Κρίστι Νοέλ
Κοινή ανακοίνωση ΥΠΕΞ για Μέση Ανατολή: «Καταδικάζουμε τις επιθέσεις της Χεζμπολάχ, καλούμε σε διαπραγματεύσεις μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ»
«Καλούμε το Ισραήλ να αποφύγει την περαιτέρω επέκταση της σύγκρουσης, μεταξύ άλλων μέσω χερσαίας επιχείρησης στο λιβανικό έδαφος» αναφέρεται στην δήλωση
Λίβανος
Δημοσιογράφος απήχθη στη Βαγδάτη - Συνελήφθη ένας ύποπτος
Το υπουργείο Εσωτερικών του Ιράκ ανέφερε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον εντοπισμό των υπόλοιπων υπόπτων και την απελευθέρωσή της δημοσιογράφου, ενώ θα ληφθούν νομικά μέτρα εναντίον όλων των εμπλεκομένων
Ένας αστυνομικός στέκεται φρουρός καθώς πολίτες, εγκαταλείπουν το Ιράκ μέσω της συνοριακής διάβασης Καράμε με την Ιορδανία, μετά το κλείσιμο των αεροδρομίων στο Ιράκ λόγω της κλιμάκωσης των περιφερειακών εντάσεων, εν μέσω της σύγκρουσης των ΗΠΑ και του Ισραήλ με το Ιράν