Κόσμος

Συρία: Το Ισραήλ επιτρέπει για 48 ώρες περιορισμένη πρόσβαση των συριακών δυνάμεων στη Σουέιντα – Συνεχίζονται οι συγκρούσεις Βεδουίνων και Δρούζων

Τα συριακά στρατεύματα αποσύρθηκαν από τη Σουέιντα μετά την ανακοίνωση της εκεχειρίας την Τετάρτη, αλλά συγκρούσεις ξέσπασαν και πάλι

Το Ισραήλ συμφώνησε να επιτρέψει περιορισμένη πρόσβαση των συριακών δυνάμεων στην περιοχή της Σουέιντα, στη νότια Συρία, για τις επόμενες δύο ημέρες, δήλωσε σήμερα Παρασκευή (18.7.25) Ισραηλινός αξιωματούχος ύστερα από ημέρες αιματοχυσίας στην πόλη, όπου κατοικούν κυρίως Δρούζοι, και γύρω από αυτή.

«Δεδομένης της συνεχιζόμενης αστάθειας στη νοτιοδυτική Συρία, το Ισραήλ συμφώνησε να επιτρέψει περιορισμένη είσοδο των (συριακών) δυνάμεων εσωτερικής ασφάλειας στη περιοχή της Σουέιντα για τις επόμενες 48 ώρες», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Πάντως, εκπρόσωπος του συριακού υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε σήμερα ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις δεν ετοιμάζονται να αναπτυχθούν εκ νέου στην επαρχία της Σουέιντα, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Τα συριακά στρατεύματα αποσύρθηκαν από τη Σουέιντα μετά την ανακοίνωση της εκεχειρίας την Τετάρτη, αλλά συγκρούσεις ξέσπασαν και πάλι αργά χθες, Πέμπτη, μεταξύ μαχητών από φυλές Βεδουίνων και Δρούζων, που ανήκουν σε μια θρησκευτική μειονότητα που έχει πιστούς στον Λίβανο και το Ισραήλ.

Οι συγκρούσεις σε τμήμα της επαρχίας της Σουέιντα συνεχίστηκαν και σήμερα, σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής και τον επικεφαλής της τοπικής ιστοσελίδας Suwayda 24 Ραγιάν Μααρούφ.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν τις τελευταίες ώρες βίντεο στα οποία απεικονίζονται δυνάμεις τζιχαντιστών να κατευθύνονται προς την πόλη των Δρούζων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η στιγμή που ρωσικό drone χτυπά τουρκικό εμπορικό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα – Η αντίδραση της Άγκυρας
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι υποστήριξε ότι η επίθεση αυτή καταδεικνύει ότι η Μόσχα δεν λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις διπλωματικές προσπάθειες για τον τερματισμό του σχεδόν τετραετούς πολέμου
Ρωσικό drone χτυπά τουρκικό εμπορικό πλοίο στο λιμάνι της Οδησσού στη Μαύρη Θάλασσα
Ουκρανία: Ρωσικό πλήγμα σε πλοίο τουρκικών συμφερόντων στην Οδησσό – Έντονη αντίδραση της Άγκυρας
Το επιβατηγό και φορτηγό πλοίο, το οποίο εκμεταλλευόταν τουρκική εταιρεία, χτυπήθηκε από ρωσικό πύραυλο ενώ βρισκόταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι Τσορνομόρσκ, κοντά στην Οδησσό
Το τουρκικό πλοίο που χτυπήθηκε στην Οδησσό