Κόσμος

Τανζανία: Τρία παιδιά νεκρά από πυρκαγιά σε σχολικό κοιτώνα

Τρία παιδιά βρήκαν τον θάνατο και άλλα 29 τραυματίστηκαν από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε σχολικό κοιτώνα στην πόλη Σινιάνγκα της βόρειας Τανζανίας, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Η φωτιά ξέσπασε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες γύρω στις 11 το βράδυ της Τετάρτης, όταν ο κοιτώνας ήταν γεμάτος και τα περισσότερα παιδιά είχαν ήδη αποκοιμηθεί.

Τα τρία θύματα είναι κορίτσια. «Ο κοιτώνας έγινε παρανάλωμα του πυρός γύρω στις 11 μ.μ. (τοπική ώρα) όταν τα κορίτσια κοιμούνταν», ανέφερε η Τζάνεθ Μαγκόμι, επικεφαλής της αστυνομίας στην περιφέρεια Σινιάνγκα.

Μια ανάλογη τραγωδία είχε σημειωθεί τον Σεπτέμβριο του 2020 στην Τανζανία, όταν ένδεκα παιδιά σκοτώθηκαν και άλλα επτά τραυματίστηκαν από πυρκαγιά σε σχολικό κοιτώνα στην περιφέρεια Καγκέρα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
The Economist: Η Συρία μένει όρθια έναν χρόνο μετά τον Άσαντ – Ο ρόλος του Άχμεντ αλ-Σαράα
Κόντρα σε κάθε πρόβλεψη, η Συρία κατάφερε να σταθεί στα πόδια της υπό την προεδρία του Άχμεντ αλ-Σαράα, – Πίσω όμως από αυτή τη φαινομενική σταθερότητα, η πολιτική ανοικοδόμηση παραμένει μια δύσκολη υπόθεση
Ο πρόεδρος της Συρίας, Άχμεντ αλ-Σάρα
«Κοντά σε μια συμφωνία ειρήνης στην Ουκρανία» λένε οι ΗΠΑ – Ζαπορίζια και Ντονμπάς τα δύο «αγκάθια»
Ο Κιθ Κέλογκ, ο οποίος αναμένεται να αποχωρήσει από τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο, δήλωσε ότι οι προσπάθειες για την επίλυση της σύγκρουσης βρίσκονται στα «τελευταία 10 μέτρα»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
«Ξύπνησε» το ηφαίστειο Κιλαουέα στη Χαβάη - Εντυπωσιακοί πίδακες λάβας «καταπίνουν» κάμερα που κατέγραφε την έκρηξη
Το Κιλαουέα είναι ένα πολύ δραστήριο ηφαίστειο και αποτελεί εντυπωσιακό θέαμα για τους τουρίστες που το παρακολουθούν από ελικόπτερα, θαυμάζοντάς το
ηφαίστειο