Κόσμος

«Τελεσίγραφο» Σολτς στον Πούτιν για τη Ουκρανία: «Αν υπάρξει στρατιωτική ενέργεια, θα έχει υψηλό κόστος»

«Εάν υπάρξει στρατιωτική ενέργεια, θα έχει υψηλό κόστος», προειδοποίησε για μία ακόμη φορά τη Μόσχα ο Καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι αυτήν τη στιγμή οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην αποφυγή κλιμάκωσης της έντασης.

Όταν είναι η κατάλληλη στιγμή, θα υπάρχει συμφωνία σχετικά με τα συγκεκριμένα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν, σημείωσε ο κ. Σολτς μετά την πρώτη «ημερίδα της κυβέρνησης» της θητείας του και πρόσθεσε γίνεται ήδη η απαραίτητη προετοιμασία μεταξύ των δυτικών δυνάμεων.

«Τώρα όμως, όλες οι προσπάθειες πρέπει να έχουν ως στόχο την αποκλιμάκωση», τόνισε και, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, απέρριψε για ακόμη μία φορά το ενδεχόμενο παράδοσης όπλων στην Ουκρανία.

Σε ό,τι αφορά τη στάση της κυβέρνησης για τον γερμανορωσικό αγωγό Nord Stream 2, ο Αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας και Πολιτικής για το Κλίμα Ρόμπερτ Χάμπεκ περιορίστηκε να δηλώσει ότι «μια κυβέρνηση είναι επί της αρχής πάντα σε συμφωνία».

Οι Πράσινοι, το κόμμα του κ. Χάμπεκ, είχαν ταχθεί εξ αρχής κατά της δημιουργίας του αγωγού που θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο στη Γερμανία, ενώ ο Καγκελάριος Όλαφ Σολτς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, σε περίπτωση ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία, να αναθεωρηθούν και τα θέματα της ενέργειας.

Click4more: «Συναγερμός» για την Ουκρανία: Εσθονία, Λετονία και Λιθουανία στέλνουν αντιαρματικούς και αντιαεροπορικούς πυραύλους

Η κατασκευή του αγωγού έχει ολοκληρωθεί, η λειτουργία του ωστόσο καθυστερεί, καθώς δεν έχει ακόμη ληφθεί η σχετική άδεια από την αρμόδια ρυθμιστική αρχή. Χθες ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, μετά τη συνάντησή του στο Βερολίνο με τη γερμανίδα ομόλογό του Αναλένα Μπέρμποκ, εξέφρασε την εκτίμηση ότι το γεγονός ότι ο αγωγός ακόμη δεν έχει τεθεί σε λειτουργία αποτελεί πλεονέκτημα της Γερμανίας και της Ευρώπης, όχι της Ρωσίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Μέση Ανατολή συνεχίζει να φλέγεται: Ντόναλντ Τραμπ και Χεζμπολάχ υπόσχονται πόλεμο «μακράς διαρκείας»
Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ έχουν πλήξει περισσότερους από 15.000 στόχους από την έναρξη του πολέμου, ενώ οι ΗΠΑ στέλνουν περισσότερα πλοία και 5.000 πεζοναύτες στη Μέση Ανατολή
Σύννεφα καπνού υψώνονται μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στα νότια προάστια της Βηρυτού, έπειτα από την κλιμάκωση της σύγκρουσης μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ, εν μέσω της αμερικανο-ισραηλινής αντιπαράθεσης με το Ιράν
Η πρώην Μις Καλιφόρνια επιτίθεται στον Ντόναλντ Τραμπ για τη στήριξη στο Ισραήλ: «Δεν σε αναγνωρίζω πια, θα προσεύχομαι για σένα»
Στην επιστολή της υποστήριξε ακόμη ότι οι Αμερικανοί στρατιώτες «στέλνονται στη Μέση Ανατολή για να θυσιαστούν», ενώ τόνισε ότι αισθάνεται υποχρεωμένη να μιλήσει για τον πόλεμο στη Γάζα
Ντόναλντ Τραμπ και Κάρι Πρίτζιν Μπόλερ