Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Τελεσίγραφο Τραμπ σε Ερντογάν: Να απελευθερώσεις τον Αμερικανό πάστορα εδώ και τώρα!

Τελεσίγραφο Τραμπ σε Ερντογάν: Να απελευθερώσεις τον Αμερικανό πάστορα εδώ και τώρα!
φωτογραφία Reuters

Με κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας προειδοποίησε σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εάν ο Αμερικανός πάστορας Άντριου Μπράνσον δεν αφεθεί οριστικά ελεύθερος.

“Προς τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την τουρκική κυβέρνηση, έχω ένα μήνυμα να στείλω εκ μέρους του προέδρου των ΗΠΑ: αφήστε ελεύθερο τον πάστορα Άντριου Μπράνσον τώρα ή ετοιμαστείτε να αντιμετωπίσετε τις επιπτώσεις”.

Αυτό το ξεκάθαρο μήνυμα έστειλαν σήμερα οι ΗΠΑ, διά του αντιπροέδρου τους Μάικ Πενς, μία ημέρα αφότου τουρκικό δικαστήριο αποφάνθηκε ότι ο Μπράνσον, που παρέμεινε φυλακισμένος τους τελευταίους 21 μήνες για τρομοκρατία, τίθεται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Το να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό “είναι ένα πρώτο καλοδεχούμενο βήμα, όμως δεν επαρκεί” υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ. “Στον Άντριου Μπράνσον αξίζει να είναι ελεύθερος” επέμεινε ο Μάικ Πενς.

Αναλυτικά το αμερικανικό τελεσίγραφο προς τον Ερντογάν:

“Εάν η Τουρκία δεν λάβει άμεσα μέτρα ώστε να αφεθεί ελεύθερος αυτός ο αθώος κληρικός και να επιστρέψει στην πατρίδα του την Αμερική, οι ΗΠΑ θα επιβάλουν βαριές κυρώσεις στην Τουρκία έως τη στιγμή που ο Άντριου Μπράνσον θα είναι πλέον ελεύθερος” τόνισε ο Μάικ Πενς, μιλώντας εκ μέρους του Αμερικανού προέδρου, στη διάρκεια εκδήλωσης στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις