Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Τέλος η περιπέτεια υγείας για τον Δαλάι Λάμα – Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο

Τέλος η περιπέτεια υγείας για τον Δαλάι Λάμα – Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο

Μετά από ολιγοήμερη νοσηλεία σε νοσοκομείο στο Νέο Δελχί, ο Δαλάι Λάμα πήρε εξιτήριο μετά από πνευμονική λοίμωξη που τον ταλαιπωρούσε.

Ο 83χρονος πνευματικός ηγέτης του Θιβέτ Δαλάι Λάμα βγήκε γύρω στις 08:00 τοπική ώρα (05:30 ώρα Ελλάδος) από το ιδιωτικό νοσοκομείο Max, το οποίο βρίσκεται στο νότιο τμήμα του Νέου Δελχί, και είναι “πολύ καλά τώρα”, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.

Σε δηλώσεις που έκανε ο εκπρόσωπός του Τενζίν Τάκλα στον AFP τόνισε πως «Θεραπεύτηκε από την πνευμονική λοίμωξη, από την οποία έπασχε, και θα ξεκουραστεί για μερικές ημέρες στο Νέο Δελχί προτού επιστρέψει στην Νταραμσάλα», στη βόρεια Ινδία, όπου ζει εξόριστος μετά την φυγή του από το Θιβέτ πριν από 60 χρόνια.

Την περασμένη Τρίτη ο Δαλάι Λάμα είχε εισαχθεί στον νοσοκομείο με θωρακικό άλγος. Ένας από τους συνεργάτες του είχε δηλώσει ότι είχε παρουσιάσει «ελαφρύ βήχα».

Ουκ ολίγοι από τους περίπου 100.000 Θιβετανούς που ζουν στην Ινδία ανησυχούν ότι ο αγώνας τους για ένα αυτόνομο Θιβέτ θα σταματήσει αν πεθάνει ο Δαλάι Λάμα. Ο ίδιος είπε στο πρακτορείο Reuters τον περασμένο μήνα ότι είναι πιθανό, μετά το θάνατό του, να βρεθεί η ενσάρκωσή του κάπου στην Ινδία και προειδοποίησε ότι αν η Κίνα ορίσει κάποιον διάδοχό του, πιθανότατα αυτός δεν θα χαίρει σεβασμού.

Ο Δαλάι Λάμα που έχει τιμηθεί με το Νόμπελ Ειρήνης, χαρακτηρίζεται από το Πεκίνο επικίνδυνος αυτονομιστής και υποστηρίζει ότι έχει το δικαίωμα να εγκρίνει τον διάδοχό του.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις