Κόσμος

«Θα ζούμε με τον κορονοϊό για τα επόμενα 10 χρόνια» – Τι αναφέρει ο Διευθύνων Σύμβουλος της BioNTech

Στη ζωή μας θα παραμείνει ο κορονοϊός για τα επόμενα δέκα χρόνια τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της BioNTech Ουγκούρ Σαχίν.

Ο κόσμος «προετοιμάζεται καλύτερα» για να αντιμετωπίσει μελλοντικές παραλλαγές του κορονοϊού, ανέφερε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ουγκούρ Σαχίν την ώρα που η γερμανική φαρμακευτική εταιρεία συνεχίζει να εργάζεται πάνω σε ένα εμβόλιο, που στοχεύει ειδικά στην Omicron.

«Θα πρέπει να συνηθίσουμε στο γεγονός ότι θα ζούμε με τον ιό για τα επόμενα 10 χρόνια» ήταν τα λόγια του Ουγκούρ Σαχίν.

Καθώς η αύξηση των κρουσμάτων λόγω της εξάπλωσης της πιο μεταδοτικής παραλλαγής Omicron φαινόταν να υποχωρεί στην Ευρώπη, ο Σαχίν είπε ότι δεν θα ήταν το τελευταίο κύμα του κορονοϊού.

Οι νέες παραλλαγές του ιού ήταν αναπόφευκτες “επειδή ο ιός θα μεταλλαχθεί περαιτέρω”, σχολίασε οδηγώντας ενδεχομένως σε νέες εξάρσεις κρουσμάτων.

Όμως ο κόσμος «είχε μπει σε μια φάση όπου οι κοινωνίες κατανοούν καλύτερα πώς να αντιμετωπίσουν τον ιό», είπε ο Σαχίν. «Πάντα μαθαίνουμε περισσότερα και προετοιμαζόμαστε καλύτερα», ανέφερε ο επικεφαλής της BioNTech.

Να σημειωθεί ότι η γερμανική εταιρεία, η οποία έχει πουλήσει πολύ περισσότερες από ένα δισεκατομμύριο δόσεις του εμβολίου της κατά του αρχικού στελέχους του κορονοϊού, βρίσκεται στη διαδικασία ανάπτυξης ενός εμβολίου ειδικά για την Omicron.

 

 

Τα πρώτα δοκιμαστικά δεδομένα για τα προσαρμοσμένα στην παραλλαγή εμβόλια αναμένονται τον Μάρτιο, είπε ο Σαχίν, λέγοντας επίσης στη γερμανική εφημερίδα Bild ότι οι πρώτες παραδόσεις θα μπορούσαν να γίνουν τον Απρίλιο ή τον Μάιο, εάν χρειαστεί.

Την Τετάρτη, ο όμιλος παρουσίασε κινητές μονάδες παραγωγής εμβολίων που στεγάζονται σε εμπορευματοκιβώτια μεταφοράς, τα οποία ο όμιλος σχεδιάζει να αναπτύξει στην Αφρική φέτος για να ενισχύσει την προσφορά εμβολίων στην ήπειρο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ποιος είναι ο 29χρονος ομογενής Πέτρος Κρομμύδας που εξαφανίστηκε από το Λονγκ Άιλαντ - «Πήγε να κολυμπήσει και δεν βγήκε ξανά από τη θάλασσα»
Ο Πέτρος Κρομμύδας εξαφανίστηκε με μυστηριώδη τρόπο το βράδυ της περασμένης Τετάρτης - Η αστυνομία έχει βρει μόνο τα ρούχα του και το αυτοκίνητό του
Ο Πέτρος Κρομμύδας
Η Ουκρανία είναι έτοιμη για συνομιλίες αν η Ρωσία συμφωνήσει για «πραγματική εκεχειρία»
«Η Ρωσία πρέπει να σταματήσει να μιλάει για την ετοιμότητά της για ειρήνη και να αρχίσει να ενεργεί συμφωνώντας άνευ όρων σε μια πραγματική και διαρκή κατάπαυση του πυρός» λέει ο Ουκρανός ΥΠΕΞ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Andrii Sybiha
Νέα στοιχεία για την δολοφονία του Φίλιππου Τσάνη στην Γερμανία
Σε βίντεο εντοπίστηκε η αναζήτηση «πώς να διαγράψεις βίντεο» ενώ ανακτήθηκαν και δύο βίντεο, στα οποία εμφανίζεται και δεύτερο άτομο να εμπλέκεται στην δολοφονική επίθεση εναντίου του Φίλιππου Τσάνη
Ο Φίλιππος Τσάνης και η αδερφή του