Κόσμος

“Θέλουμε περισσότερους φόρους”

Φαίνεται απίστευτο για τα ελληνικά δεδομένα αλλα συμβαίνει στη Γερμανία. Οι πλούσιοι...

…ανέβασαν στο ίντερνετ το αίτημα να επιβληθεί φόρος στην κληρονομιά. Με αυτόν τον τρόπο θέλουν να βοηθήσουν την χώρα τους να γεμίσει τα ταμεία της, που είναι πιο άδεια από ποτέ, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Την αίτηση έχουν υπογράψει μέχρι στιγμής 44 άνθρωποι με μεγάλη περιουσία.

Εμπνευστής της ιδέας είναι ένας συνταξιούχος γιατρός ο οποίος μάλιστα υπολογίζει οτι αν τα 2,2 εκατομμύρια Γερμανοί με περιουσία πάνω από 500.000 ευρώ δίνουν για 2 χρόνια το 5% της κληρονομιάς τους, θα μαζεύονταν στα κρατικά ταμεία 100 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέα Ζηλανδία: Πράσινο φως στη χρήση παραισθησιογόνων μανιταριών για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης
Η Αυστραλία είχε ήδη επιτρέψει από το 2023 τα παραισθησιογόνα μανιτάρια για ιατρικούς σκοπούς, αλλά και το χάπι ecstasy για την αντιμετώπιση ορισμένων ψυχικών παθήσεων
Μανιτάρια