Κόσμος

Θετικός στον κορονοϊό ο μακελάρης της Νίκαιας – Δεν μπορούν να τον ανακρίνουν

Άλλο ένα εμπόδιο στην ανάκριση του μακελάρη της Νίκαιας στη Γαλλία, που θέρισε 3 ζωές μέσα σε εκκλησία βάζει αυτή την φορά ο κορονοϊός. Ο 21χρονος Τυνήσιος Μπραχίμ Ισάουϊ, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται τραυματισμένος βρέθηκε με κορονοϊό μετά από τεστ στο οποίο υποβλήθηκε. 

Την είδηση μετέδωσε η εφημερίδα Le Figaro και όπως αναφέρει η διάγνωση των γιατρών ότι έχει κορονοϊό μπορεί να καθυστερήσει για αρκετές ημέρες την ανάκριση του 21χρονου.

«Ακόμη δεν έχει ανακριθεί, ενώ η πρόγνωση για την κατάσταση της υγείας του παραμένει ακόμη αβέβαιη», δήλωσε χθες το βράδυ άλλη πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

Click4More Νίκαια: Η γενναία Βραζιλιάνα – Πάλεψε μέχρι το τέλος με τον δολοφόνο της και έσωσε ζωές

Ο 21χρονος Ισάουϊ, ο οποίος ήταν γνωστός στις αρχές για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου –βία και ναρκωτικά– είχε φύγει στα μέσα Σεπτεμβρίου από την πόλη Σφαξ, στην κεντρική Τυνησία, όπου ζούσε μαζί με την οικογένειά του.

Ο νεαρός, ο οποίος επισκεύαζε μοτοσικλέτες σύμφωνα με την μητέρα του, προσευχόταν εδώ και δυόμιση χρόνια. “Δεν έβγαινε από το σπίτι και δεν είχε επαφές με τον έξω κόσμο”, δήλωσε αυτή στο AFP.

Όταν έφτασε στην νήσο Λαμπεντούζα, στην Ιταλία, ο Ισάουϊ τέθηκε σε καραντίνα μαζί με σχεδόν 400 μετανάστες που επέβαιναν στο φέρι “Rhapsody”, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, προτού μεταβεί στο Μπάρι, στη νοτιοανατολική Ιταλία, στις 9 Οκτωβρίου.

Από την έρευνα έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής ότι αυτός έφτασε στη Νίκαια την Τρίτη 27 Οκτωβρίου, δηλαδή δύο ημέρες πριν από την επίθεση.

Οι ερευνητές της αστυνομίας επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους σε δύο κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στα πράγματά του και αναμένουν τα στοιχεία των ερευνών που γίνονται στην Τυνησία για να διευκρινίσουν την διαδρομή που ακολούθησε, να μάθουν τον λόγο που έκανε το ταξίδι αυτό και να βρουν αν είχε συνεργούς.

Από τα έξι πρόσωπα που συνελήφθησαν στο πλαίσιο της έρευνας, ένα μόνον εξακολουθούσε να κρατείται σήμερα το πρωί. Πρόκειται για έναν 29χρονο Τυνήσιο, ο οποίος είχε ταξιδέψει μαζί με τον Ισάουϊ με το πλοίο με το οποίο έφτασε στην Λαμπεντούζα.

Η ισλαμιστική αυτή επίθεση είναι η τρίτη που διαπράττεται στη Γαλλία μετά την αναδημοσίευση στις αρχές του Σεπτεμβρίου σκίτσων του Μωάμεθ στην σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo με αφορμή τη δίκη για τις επιθέσεις του Ιανουαρίου του 2015 στο Παρίσι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γιατί ο Πούτιν μπορεί να μην είναι ποτέ έτοιμος να συναντήσει τον Ζελένσκι – Ανάλυση του CNN
«Ο Πούτιν έχει ήδη πάρει αυτό που ήθελε, μια διμερή συνάντηση με τον Τραμπ, έναν ηγέτη που θεωρεί ίσο του. Μια συνάντηση με τον Ζελένσκι θα ήταν, στα μάτια του, ασυμβίβαστη με την κοσμοθεωρία του» τονίζει σε ανάλυσή του το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν μετά τη συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ στην Αλάσκα 8