Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Θρίλερ στο Έσσεξ: Δύο συλλήψεις για τη νταλίκα του θανάτου

Έσεξ

Πρόκειται για έναν άνδρα και μία γυναίκα.
Και οι δύο συλληφθέντες είναι 38 χρονών.
Θεωρούνται ύποπτοι για διακίνηση ανθρώπων και 39 ανθρωποκτονίες.
Φειδωλή στις πληροφορίες η Βρετανική αστυνομία.
Μυστήριο με αυτούς που κρύβονται πίσω από το μοιραίο ταξίδι.

Σε άλλες δύο συλλήψεις – πλην του οδηγού της μοιραίας νταλίκας με τα 39 πτώματα Κινέζων- προχώρησε η Αστυνομία του Έσσεξ.

Με βάση τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για έναν άνδρα και μια γυναίκα, και οι δύο 38 ετών, που συνελήφθησαν με την υποψία συνωμοσίας για τη διακίνηση ανθρώπων και ανθρωποκτονία.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας του Έσσεξ ανέφερε ότι έχουν εκδοθεί εντάλματα στο Cheshire, ως μέρος της έρευνας για τα 39 πτώματα που εντοπίστηκαν στη νταλίκα.

“Ως αποτέλεσμα, ένας 38χρονος άνδρας και μια 38χρονη γυναίκα από το Warrington έχουν συλληφθεί ως ύποπτοι συνωμοσίας διακίνησης ανθρώπων και ως ύποπτοι για 39 ανθρωποκτονίες. Ένας 25χρονος άνδρας, ο οδηγός της νταλίκας, παραμένει σε κράτηση ως ύποπτος δολοφονίας. Ένταλμα για την περαιτέρω κράτησή του εκδόθηκε χθες, από τις τοπικές δικαστικές αρχές”, ανέφερε η ανακοίνωση της Αστυνομίας του Έσσεξ.

Σε ό,τι αφορά το ποιοι είναι πίσω από την αδιανόητη τραγωδία που αποκαλύφθηκε στο Έσεξ, οι αρχές εξετάζουν όλα τα δεδομένα. Μια από τις αναφορές, αναφέρει ο Guardian, είναι πως οι Βρετανοί ντετέκτιβ επικεντρώνουν τις έρευνές τους σε τρεις υπόπτους, μέλη συμμορίας με βάση περιοχή στη Βόρεια Ιρλανδία, κοντά στα σύνορα.

Επικαλούμενη πηγές ασφαλείας, η Telegraph ανέφερε από την πλευρά της πως οι έρευνες επικεντρώνονται σε μια συμμορία με βάση το νότιο Αρμαγκ, η οποία έχει διασυνδέσεις με αντιφρονούντες παραστρατιωτικούς.

Υπάρχει όμως και η υποψία πως πίσω από την τραγωδία στο Έσεξ βρίσκονται τα μέλη της αδίστακτης κινέζικης συμμορίας Snakeheads. Πρόκειται για την ίδια συμμορία δουλεμπόρων που είχαν κατηγορηθεί και για την τραγωδία με τους 58 Κινέζους μετανάστες που βρέθηκαν νεκροί στο Ντόβερ, το 2000.

Οι Snakeheads έχουν έδρα στην ανατολική επαρχία της Κίνας, Φουτζιάν και βγάζουν εκατομμύρια μεταφέροντας στη Δύση σύγχρονους σκλάβους και γυναίκες που αναγκάζονται σε πορνεία. Η συμμορία λέγεται πως έχει στενές επαφές και με τους γκάνγκστερ της «Τριάδας», μιας άλλης συμμορίας φόβητρο στην Κίνα.

Οι Snakeheads βρίσκουν ανθρώπους σε ανέχεια, τους υπόσχονται μια καλύτερη ζωή στη Δύση και αφού τους χρεώνουν 30.000 λίρες Αγγλίας για το ταξίδι, τους μεταφέρουν στην Ευρώπη για να τους κάνουν σύγχρονους σκλάβους. Τους μεταφέρουν από τη Φουτζιάν στην Ευρώπη όπου τους βρίσκουν καταλύματα και στη συνέχεια τους επιβιβάζουν σε φορτηγά που μεταφέρουν προϊόντα, σε άθλιες συνθήκες, χωρίς τουαλέτα, φαγητό και νερό.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις