Κόσμος

Τι χρειάζεται για να γεννήσεις μέσα στο αεροπλάνο; Πρώτα απ’ όλα ένα μπουκάλι βότκα!

Μέσα σε ένα αεροπλάνο, 36.000 πόδια πάνω από τη Γη κάπου ανάμεσα στην Ατλάντα και τη... Σενεγάλη, η Κάθριν Όιντοχ έγινε για πρώτη φορά μαμά, χάρη στην ψυχραιμία των συνεπιβατών της και των αεροσυνοδών.

Η μελλοντική μητέρα επιβιβάστηκε στην πτήση της Delta ενώ βρισκόταν στην 37η εβδομάδα της εγκυμοσύνης της. Στη διάρκεια της πτήσης, έσπασαν τα νερά. Και αμέσως η αεροσυνοδός φώναξε για βοήθεια. Ο Δρ Πάτρικ Οτζούκου προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει και η αεροσυνοδός Σούζαν Καρνις ανέλαβε… χρέη βοηθού!

Μόνο που χρειάστηκε και να αυτοσχεδιάσουν για να βρουν πως θα κόψουν τον ομφάλιο λώρο. Η Σούζαν βρήκε ένα ψαλίδι, πετσέτες και γάντια, ένας από τους επιβάτες προσέφερε τα… κορδόνια του, ένας άλλος μετρούσε το χρόνο ανάμεσα στις συσπάσεις, άλλος έπλυνε τα… εργαλεία με βότκα και ένας άλλος μετρούσε την πίεση της εγκύου.

Στην αρχή, η μελλοντική μαμά ήταν τρομαγμένη. Δεν είναι και λίγο να γεννάς μέσα σε ένα αεροπλάνο, μπροστά σε ξένους και ενώ ταξιδεύεις μόνη σου. Αλλά ο μπόμπιρας ήρθε να βγει γρήγορα και να μην περιμένει έως τις 13 Απριλίου, που ήταν η ημερομηνία που είδε δώσει ο γυναικολόγος στη μητέρα του. Και αφού επρόκειτο να γεννήσει στις 13 Απριλίου, η Κάθριν πήρε άδεια για να ταξιδέψει στις 23 Μαρτίου.

Ο μικρός γεννήθηκε υγιέστατος και ονομάστηκε Εντοσαλούμ. Τον έβαλαν σε ένα αυτοσχέδιο καλαθάκι που είχαν φτιάξει από εφημερίδες και χαρτί κουζίνας και τον παρέδωσαν στη μαμά του.

15 λεπτά μετά τη γέννα, ο αεροπλάνο προσγειώθηκε στο Ντακάρ, με τη μητέρα και το νεογέννητο να μεταφέρονται στο νοσοκομείο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΕΕ και ΝΑΤΟ στηρίζουν τον Ζελένσκι που πηγαίνει στη Φλόριντα να μιλήσει με τον Τραμπ για το σχέδιο λήξης του πολέμου στην Ουκρανία
Ο Ζελένσκι, ο οποίος βρίσκεται καθ' οδόν για τις ΗΠΑ, είπε ότι μετά τις ειρηνευτικές συνομιλίες του με τον Τραμπ θα ενημερώσει άμεσα τους Ευρωπαίους
Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Βρέθηκαν τα λείψανα της 9χρονης Μέλοντι που αγνοούνταν επί 2 μήνες στις ΗΠΑ - Συνελήφθη η μητέρα της και δηλώνει αθώα
Έπειτα από έρευνες εντοπίστηκε φυσίγγιο στην αποθήκη της μητέρας, το οποίο ταιριάζει με φυσίγγια που βρέθηκαν κοντά στα λείψανα της άτυχης Μέλοντι, τα οποία εντόπισε τυχαία ένα ζευγάρι στην πολιτεία Γιούτα
Η 9χρονη Μέλοντι που αγνοούνταν για πάνω από 2 μήνες
Ο Ζελένσκι αποφασισμένος να «κάνει ό,τι χρειαστεί για να σταματήσει τον πόλεμο» – «Η Ουκρανία δεν βιάζεται για επίλυση με ειρηνικά μέσα» λέει ο Πούτιν
«Σε αυτόν τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, θέλουμε ειρήνη, ενώ η Ρωσία επιδεικνύει την επιθυμία να συνεχίσει, αν ολόκληρος η Ευρώπη και η Αμερική είναι στο πλευρό μας, μαζί θα σταματήσουμε τον Πούτιν» τονίζει ο Ζελένσκι
Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Βλαντίμιρ Πούτιν