Κόσμος

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ, Ερντογάν – Τι συζήτησαν για τη Συρία

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο Ντόναλντ Τραμπ με τον Ταγίπ Ερντογάν όπου συζήτησαν το ενδεχόμενο μιας “ζώνης ασφαλείας” στην Συρία.

Οι δυο ηγέτες σύμφωνα με την τουρκική πλευρά αναφέρθηκαν “στην ιδέα δημιουργίας μιας ζώνης ασφαλείας εκκαθαρισμένης από την τρομοκρατία” στη βόρεια Συρία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισήμαναν επίσης ότι είναι αναγκαίο να ολοκληρωθεί ο “οδικός χάρτης” για την πόλη Μανμπίτζ στης Συρία και να μην δοθεί “καμία ευκαιρία σε στοιχεία που θέλουν να μπλοκάρουν την αμερικανική αποχώρηση”, σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu ο Ερντογάν δήλωσε ότι στηρίζει την απόφαση του Τραμπ για την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία και είπε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να παράσχει κάθε είδους υποστήριξη. Είπε επίσης ότι η Άγκυρα δεν έχει κανένα πρόβλημα με τους Κούρδους και ότι στόχος της είναι να πολεμήσει τις τρομοκρατικές οργανώσεις που απειλούν την εθνική ασφάλεια της χώρας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
The Economist: Η Βενεζουέλα, το επόμενο πεδίο δοκιμής του δόγματος «Americas First» του Ντόναλντ Τραμπ
Ο Λευκός Οίκος δείχνει έτοιμος να μετατρέψει τη Βενεζουέλα σε εργαστήριο ενός νέου δόγματος ασφαλείας, με το φάντασμα των φιάσκων στο Αφγανιστάν και το Ιράκ να πλανάται από πίσω
Ένα αμερικανικό αντιτορπιλικό στην Καραϊβική