Σε καλή ατμόσφαιρα αλλά χωρίς προοπτική ειρήνης στην Ουκρανία διεξήχθη η τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν.
Παράλληλα ο Ντόναλντ Τραμπ αποκάλυψε πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν του είπε πως η Ρωσία θα απαντήσει στην επίθεση της Ουκρανίας, ενώ αναφέρθηκαν και στο Ιράν και στο πυρηνικό του πρόγραμμα, με τον Αμερικανό πρόεδρο να τονίζει πως «ο χρόνος του τελειώνει».
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συγκεκριμένα η ανάρτηση Τραμπ αναφέρει τα εξής: «Μόλις ολοκλήρωσα τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν. Η κλήση διήρκεσε περίπου μία ώρα και 15 λεπτά. Συζητήσαμε την επίθεση της Ουκρανίας στα σταθμευμένα ρωσικά αεροσκάφη, καθώς και διάφορες άλλες επιθέσεις που πραγματοποιούνται και από τις δύο πλευρές.
Ήταν μια καλή συνομιλία, αλλά όχι μια συνομιλία που θα οδηγήσει σε άμεση ειρήνη. Ο Πρόεδρος Πούτιν δήλωσε – και μάλιστα με έντονο τρόπο – ότι θα πρέπει να απαντήσει στην πρόσφατη επίθεση στα αεροδρόμια.
Συζητήσαμε επίσης για το Ιράν και το γεγονός ότι ο χρόνος τελειώνει όσον αφορά την απόφαση του Ιράν σχετικά με τα πυρηνικά όπλα, μια απόφαση που πρέπει να ληφθεί άμεσα! Δήλωσα στον Πρόεδρο Πούτιν ότι το Ιράν δεν μπορεί να αποκτήσει πυρηνικό όπλο και, επ’ αυτού, πιστεύω ότι συμφωνήσαμε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο Πρόεδρος Πούτιν πρότεινε να συμμετάσχει στις συζητήσεις με το Ιράν και ότι ίσως θα μπορούσε να βοηθήσει ώστε να υπάρξει μια ταχεία κατάληξη. Κατά τη γνώμη μου, το Ιράν καθυστερεί σκόπιμα την απόφασή του σε αυτό το πολύ σοβαρό ζήτημα και θα χρειαστούμε μια οριστική απάντηση μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα!»