Site icon NewsIT
17:56 | 15.02.20

Τηλεφωνική συνομιλία Τραμπ με Ερντογάν

Newsit Newsroom

Για όλα τα μίλησαν ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν σήμερα Σάββατο (15.02.2020). 

Οι δύο ηγέτες συμφωνήσαν, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνδιάλεξης που είχαν, ότι οι επιθέσεις από τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις στην επαρχία της βορειοδυτικής Συρίας, όπου σκοτώθηκαν 13 Τούρκοι στρατιώτες, είναι απαράδεκτες, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, Ερντογάν και Τραμπ υπογράμμισαν τη σημασία της αποκατάστασης της ειρήνης και της σταθερότητας στη Λιβύη.

Επίσης, ο Τούρκος πρόεδρος και ο Αμερικανός ομόλογός του συμφώνησαν στην επανάληψη του διαλόγου, με στόχο τη βελτίωση των οικονομικών σχέσεων μεταξύ Άγκυρας-Ουάσιγκτον και την επίτευξη του στόχου των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο διμερές εμπόριο.

Την είδηση έκανε γνωστή ο Τούρκος ΥΠΕΞ στη διάρκεια ενός πάνελ που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια λίγο μετά τη συνάντηση που είχε με τον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ με θέμα την κλιμάκωση της βίας στην περιοχή της Συρίας, Ιντλίμπ

Ο  Τσαβούσογλου νωρίτερα είχε πει ότι οι διαφωνίες σχετικά με τη Συρία δεν θα πρέπει να επηρεάζουν τις σχέσεις της Άγκυρας με τη Μόσχα ή το συμβόλαιο για την αγορά των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων S-400, μετέδωσαν σήμερα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

“Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τις θέσεις που έχουμε βάσει των αρχών μας ή να διαμορφώνουμε την πολιτική μας λόγω μεμονωμένων διαφωνιών με την μία ή με την άλλη χώρα. Δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε τα προβλήματα στη Συρία να υπονομεύσουν τη συνεργασία και τις σχέσεις μας”, είπε ο υπουργός μετά τη συνάντηση που είχε με τον ρώσο ομόλογό του στο περιθώριο της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version