Κόσμος

Τιχανόφσκαγια: Παραίτηση Λουκασένκο ή θα αντιμετωπίσει το “Λαϊκό Τελεσίγραφο”

Η ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Λευκορωσία και πρώην υποψήφια για την προεδρία Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια ανακοίνωσε σήμερα με ανάρτησή της στο κανάλι της στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Telegram, ότι αν η κυβέρνηση δεν ικανοποιήσει τους όρους που της έχει θέσει η αντιπολίτευση θα βρεθεί αντιμέτωπη στις 25 Οκτωβρίου με ένα Λαϊκό Τελεσίγραφο, το οποίο προβλέπει πανεθνική απεργία σε όλες τις επιχειρήσεις και στην ουσία παράλυση κάθε δραστηριότητας.

Στην ανάρτησή της η Τιχανόφσκαγια αναφέρει ότι «πέρασαν δύο μήνες πολιτικής κρίσης, βίας και ανομίας και φτάνει πια. Στις 25 Οκτωβρίου θα δώσουμε Λαϊκό Τελεσίγραφο.

Το καθεστώς έχει 13 ημέρες, ώστε να εκπληρώσει τρία υποχρεωτικά αιτήματα:

1. Ο Λουκασένκο πρέπει να ανακοινώσει την παραίτησή του

2. Η βία στους δρόμους πρέπει να σταματήσει πλήρως.

3. Όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι.

Εάν έως τις 25 Οκτωβρίου τα αιτήματά μας δεν εκπληρωθούν, ολόκληρη η χώρα θα βγει ειρηνικά στους δρόμους για να επιδώσει Λαϊκό Τελεσίγραφο. Και στις 26 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει πανεθνική απεργία σε όλες τις επιχειρήσεις, θα αποκλεισθούν όλοι οι δρόμοι, θα σταματήσουν οι πωλήσεις σε όλα τα κρατικά καταστήματα. Έχετε 13 μέρες για να εκπληρώσετε τους τρεις όρους. Έχετε 13 ημέρες για να προετοιμασθείτε, και όλο αυτό το διάστημα οι Λευκορώσοι θα συνεχίζουν την ειρηνική και επίμονη διαμαρτυρία τους».

click4more Λευκορωσία: Πλαστικές σφαίρες, ξύλο και βιασμοί στους συλληφθέντες των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων

«Προσπαθείτε να παραλύσετε την ζωή στην χώρα μας, χωρίς να αντιλαμβάνεσθε ότι η Λευκορωσία είναι πιο ισχυρή από το καθεστώς. Αφού περιμένατε διαταγή, νάτη λοιπόν η διαταγή. Η προθεσμία εκτέλεσής της είναι έως τις 25 Οκτωβρίου», καταλήγει στην ανάρτησή της η Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια.

Η Τιχανόφσκαγια απορρίπτει τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι επιθυμεί τον «διάλογο», χαρακτηρίζοντας τις ενέργειές της ως «κρατική τρομοκρατία». Παράλληλα καλεί όσους εργάζονται στα σώματα ασφαλείας «να περάσουν με το μέρος του λαού».

Η ηγέτης της αντιπολίτευσης απευθυνόμενη στους υπηρετούντες στα σώματα ασφαλείας και στην κυβέρνηση γράφει: «Σας απαντούμε ότι αυτές δεν είναι αλλαγές. Μας φυλακίζατε πάντα, ενώ τώρα μας φυλακίζετε ακόμη περισσότερο. Μας φοβίζατε πάντα, ενώ τώρα αρχίσατε να μας φοβίζετε ακόμη περισσότερο. Πάντα χτυπούσατε τους άνδρες, ενώ τώρα χτυπάτε γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους. Μην προσπαθήσετε να το παρουσιάσετε αυτό ως διάλογο. Αυτό είναι κρατική τρομοκρατία. Και οποιοσδήποτε που δεν έχει ακόμη αποφασίσει να περάσει με το μέρος του λαού είναι συμμέτοχος στην τρομοκρατία. Δηλώστε δημόσια, ότι δεν υποστηρίζετε πλέον το καθεστώς».

Πηγές: TASS / Telegram / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Ρωσία έταζε δουλειά οικοδομής σε Κουβανούς και τους έστελνε στο μέτωπο – Ο 37χρονος που πολέμησε στην Ουκρανία και κατέληξε στην Ελλάδα
Αναζητώντας καλύτερο μέλλον, Κουβανοί εξαπατήθηκαν και ταξίδεψαν στη Μόσχα για να γίνουν οικοδόμοι - Η Ρωσία με τη βία τους έστειλε στην πρώτη γραμμή του πολέμου - Ο Φρανσίσκο Γκαρσία κατάφερε να διαφύγει και ξέμεινε στην Ελλάδα ως μισθοφόρος
Ο Κουβανός που κατέληξε να πολεμά υπέρ της Ρωσίας στην Ουκρανία 1
Ναΐμ Κάσεμ: Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ αποκλείει το ενδεχόμενο «να συνθηκολογήσει» υπό την απειλή του Ισραήλ
Ο Κάσεμ τόνισε ότι το Ισραήλ πρέπει πρώτα να εφαρμόσει τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τον Λίβανο, «να αποσυρθεί από τα κατεχόμενα εδάφη και να απελευθερώσει τους κρατούμενους
Ο Ναΐμ Κάσεμ 1
Νετανιάχου: «Απαράδεκτες» οι απαιτήσεις της Χαμάς ενόψει των συνομιλιών για τη Γάζα – «Συνεχίζονται οι προσπάθειες για ανάκτηση των ομήρων μας»
Η Χαμάς θέτει ως όρους την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τη Γάζα, την παροχή εγγυήσεων για τη μη επανάληψη των συγκρούσεων κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων και την ανάθεση της διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου
Ο Έλον Μασκ, το «Κόμμα της Αμερικής» και η αναφορά στον θρίαμβο του Επαμεινώνδα στα Λεύκτρα
Ο τρόπος για να σπάσει ο ενιαίο κομματικός μηχανισμός είναι μία παραλλαγή της στρατηγικής του Επαμεινώνδα στα Λεύκτρα: «Εξαιρετικά συγκεντρωμένη ισχύς σε συγκεκριμένη τοποθεσία στο πεδίο της μάχης» λέει ο Μασκ
Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο Έλον Μασκ 1