Site icon NewsIT
02:46 Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Το 2017 ο πλανήτης θα “πνιγεί” από τα ηλεκτρικά σκουπίδια!

Σύμφωνα με στοιχεία πρόσφατων ερευνών, το έτος 2017 ο πλανήτης γη θα έχει ηλεκτρικά σκουπίδια (τηλεοράσεις, τηλέφωνα, υπολογιστές) σε βάρος 200 φορές το κτίριο Empire State Building!

Στοιχεία-σοκ έρχονται να ταράξουν την κοινότητα των επιστημόνων σχετικά με τα “ηλεκτρικά” σκουπίδια. Σύμφωνα με τα στοιχεία πρόσφατων ερευνών, μέχρι το 2017 θα έχει πολλαπλασιαστεί ο όγκος των σκουπιδιών, με “πρωταθλητές” στο είδος τις ΗΠΑ και την Κίνα.
Σημαντικό πρόβλημα στη οργάνωση καμπάνιας σχετικά με τα σκουπίδια που θα “πνίξουν” τον πλανήτη, είναι το γεγονός ότι διαφορετικές χώρες θεωρούν διαφορετικά προϊόντα ως ηλεκτρικά σκουπίδια: Στις ΗΠΑ λογίζονται ως τέτοια μόνο οι οικιακές ηλεκτρικές συσκευές, ενώ στην Ευρώπη οποιαδήποτε συσκευή λειτουργεί με μπαταρίες ή καλώδιο.
Όπως αποκαλύπτουν οι επιστήμονες, το 2012, ο πλανήτης “γέννησε” 54 εκατομμύρια τόνους ηλεκτρικά σκουπίδια, ένα στοιχεία που σοκάρει την παγκόσμια κοινότητα, αν αναλογιστούμε ότι αυτός ο όγκος αντιστοιχεί σε 20 περίπου κιλά ανά κάτοικο του πλανήτη!
Όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, μέχρι το 2017, ο πλανήτης θα “παράγει” 33% περισσότερα σκουπίδια, ή περίπου 72 εκατομμύρια τόνους, περίπου 11 φορές το βάρος της Μεγάλης Πυραμίδας στη Νεκρόπολη της Γκίζας.
Η Κίνα κατέχει την πρώτη θέση με 12,2 εκατομμύρια τόνους το 2012, ενώ ακολουθούν οι ΗΠΑ με 11 εκατομμύρια τόνους.

Διαβάστε ακόμη:
 
Παραλίγο να ρίξουν ραδιενεργά απόβλητα στη χωματερή στα Α. Λιόσια
 
Πύργος: Λύση από το Μητροπολίτη για τα σκουπίδια
 
Πάτρα: Συγκλονίζει το κοριτσάκι που τρώει από τα σκουπίδια του σχολείου του!
 
Με πρόστιμο άνω των 11 εκατ. ευρώ απειλείται η χώρα μας για ανεπαρκή επεξεργασία λυμάτων
 
Γιγαντιαίος σκουπιδότοπος η Μαδρίτη μετά από 11 μέρες απεργίας των οδοκαθαριστών – ΦΩΤΟ 

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version