Σάββατο, 11 Μαΐ
16oC Αθήνα

Το “αντίο” των Metallica στον τεράστιο Ένιο Μορικόνε – “Ήσουν μέλος μας” (video)

Το “αντίο” των Metallica στον τεράστιο Ένιο Μορικόνε – “Ήσουν μέλος μας” (video)

Το δικό τους αντίο είπαν οι Metallica στον θρυλικό συνθέτη Ένιο Μορικόνε, που έφυγε από την ζωή σε ηλικία 91 ετών.

Και πως να μην το κάνουν όταν η θρυλική metal μπάντα από το 1983 ανοίγει τις συναυλίες της με το “Ecstasy of Gold” από την ταινία – σταθμό “Ο καλός ο κακός και ο άσχημος”.

“Αναπαύσου εν ειρήνη Ένιο Μορικόνε. Η καριέρα σου ήταν θρυλική, οι συνθέσεις σου δεν γερνούν ποτέ. Σε ευχαριστούμε που μας έδινες τον τόνο σε τόσες συναυλίες από το 1983” έγραψαν στο twitter.

Ο τραγουδιστής James Hetfield έγραψε πως “η μέρα που χρησιμοποιήσαμε για πρώτη φορά το Ecstasy of Gold ως intro ήταν μεγεία. Έγινε μέρος του τελετουργικού μας πριν από τις συναυλίες από τότε. Έχω τραγουδήσει αυτή τη μελωδία χιλιάδες φορές για να ζεσταθώ πριν βγω στη σκηνή. Σε ευχαριστούμε Ένιο, που μας ανέβασες,ήσουν μέρος της έμπνευσης μας και του δεσίματος ανάμεσα σε εμάς του ανθρώπους που δουλεύουν στα live και στους οπαδούς. Θα σε σκέφτομαι για πάντα ως μέλος της οικογένειας των Metallica”.

Ο ντράμερ Lars Ulrich περιγράφοντας το πως επιλέχτηκε το κομμάτι ανέφερε πως ήταν μαζί με τον ιδρυτή της δισκογραφικής Megaforce και έλεγε πως δεν έχουν intro για τις συναυλίες.

Τότε ο Zazula πρότεινε το Ecstasy of gold και έτσι έγινε μέρος της ιστορίας. Ο κιθαρίστας Κιρκ Χάμετ αναφέρει χαρακτηριστικά πως όποτε ακούει κάπου το τραγούδι εκτός συναυλίας, του έρχεται να… ξεκινήσει προθέρμανση και να τσεκάρει την κιθάρα του, από συνήθεια.

Οι Metallica είχαν διασκευάσει στο Ecstasy of Gold το 2007, διασκευή που περιεχόταν στο άλμπουμ – αφιέρωμα με τίτλο “We all love Ennio Moricone”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις