Κόσμος

Το φετινό καλοκαίρι ήταν το πιο ζεστό της Ευρώπης – «Καύσωνας, ξηρασία και πυρκαγιές»

Αλλεπάλληλα κύματα καύσωνα ταλαιπώρησαν το φετινό καλοκαίρι την Ευρώπη, με αποτέλεσμα το καλοκαίρι του 2022 να είναι το πιο ζεστό που καταγράφηκε ποτέ στην ήπειρο, όπως ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή υπηρεσία για τις κλιματικές αλλαγές Copernicus.

Οι μέσες θερμοκρασίες, στην Ευρώπη που βίωσε πρωτόγνωρα κύματα καύσωνα, ήταν “οι πιο υψηλές ταυτοχρόνως για τον Αύγουστο και για ολόκληρο το καλοκαίρι”, ξεπερνώντας φέτος κατά 0,4°C αυτές του καλοκαιριού του 2021, που ήταν το προηγούμενο πιο θερμό που είχε καταγραφεί στην Ευρώπη, διευκρινίζει η Copernicus σε ανακοίνωσή της.

Αυτές ήταν υψηλότερες “κατά περίπου 1,34°C από τον μέσο όρο της περιόδου 1991-2020 την εποχή αυτή”, προσθέτει η Copernicus.

Μόνον τον Αύγουστο, οι θερμοκρασίες ήταν “μακράν οι πιο υψηλές” που έχουν καταγραφεί, καθώς ήταν “κατά 1,72°C βαθμό πάνω από τον μέσο όρο της περιόδου 1991-2020”.

“Μια έντονη σειρά από καύσωνες σε όλη την Ευρώπη, σε συνδυασμό με ασυνήθιστες συνθήκες ξηρασίας, οδήγησε σε ένα καλοκαίρι ακραίων συνθηκών, με ρεκόρ θερμοκρασιών, ξηρασία και πυρκαγιές”, υπογραμμίζει στην ανακοίνωση αυτή η επιστημονική υπεύθυνη της ευρωπαϊκής υπηρεσίας Φρέγια Βάμποργκ.

“Η ξηρασία και οι πυρκαγιές σε πολλές περιοχές της Ευρώπης επηρέασαν την κοινωνία και τη φύση με διάφορους τρόπους”, σημείωσε, υπενθυμίζοντας ότι “το προηγούμενο ρεκόρ είχε καταγραφεί μόλις πέρυσι”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Βρετανία στέλνει ομάδα της RAF στο Βέλγιο για να αναχαιτίσει drones «φαντάσματα»
Το Λονδίνο αποστέλλει εξειδικευμένη μονάδα της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας (RAF) στο Βέλγιο, προκειμένου να βοηθήσει τις βελγικές αρχές να αντιμετωπίσουν μια σειρά από ύποπτες πτήσεις drones
Πινακίδα απαγόρευσης για drones κοντά στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών
Εκθαμβωτική η Κέιτ Μίντλετον πλάι στον γιό της, πρίγκιπα Τζορτζ, και τον βασιλιά Κάρολο στην Τελετή Μνήμης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, εμφανίστηκε με μια εντυπωσιακή μαύρη τουαλέτα με φαρδύ λευκό γιακά του οίκου Alessandra Rich, ενώ φόρεσε σκουλαρίκια που ανήκαν κάποτε στη βασίλισσα Ελισάβετ
Ο πρίγκιπας Τζόρτζ, η Κέιτ Μίντλετον και ο βασιλιάς Κάρολος
Παγιδεύουν νέους Ινδούς με ψεύτικες δουλειές στη Ρωσία και τους στέλνουν στο μέτωπο στην Ουκρανία
Νέοι Ινδοί από φτωχές οικογένειες δελεάζονται με «καλές δουλειές» στη Ρωσία και στην πορεία καταλήγουν με το ζόρι στον ρωσικό στρατό, στην πρώτη γραμμή στην Ουκρανία, παρά τις επίσημες διαψεύσεις της Μόσχας
Ρώσοι στρατεύσιμοι αναχωρούν για τα στρατόπεδά τους
Οι Τούρκοι οδηγούν ώρες για να ψωνίσουν στην Ελλάδα: «Εδώ το λάδι είναι στη μισή τιμή»
Η Αλεξανδρούπολη έχει γίνει το «σούπερ μάρκετ» για χιλιάδες Τούρκους, οι οποίοι περνούν τα σύνορα για να αγοράσουν κρασί, τυρί και είδη πρώτης ανάγκης σε τιμές που δεν υπάρχουν στην Τουρκία
Σούπερμαρκετ