Κόσμος

Το Ισραήλ βομβαρδίζει αεροπορικές βάσεις και το Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών στη Συρία

Σφοδρή επίθεση στη Συρία εξαπέλυσε σήμερα (09/12/2024) το Ισραήλ σε τουλάχιστον τρεις αεροπορικές βάσεις της χώρας, καταστρέφοντας δεκάδες αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Αυτό ήταν το πιο σκληρό κύμα επιθέσεων που εξαπέλυσε το Ισραήλ κατά τέτοιων στόχων μετά την ανατροπή του καθεστώτος Άσαντ στη Συρία, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επικαλούμενο δύο πηγές από τις συριακές δυνάμεις ασφαλείας.

Ειδικότερα, οι πηγές του Reuters αναφέρουν ότι επλήγησαν η αεροπορική βάση Καμισλί στη βορειοανατολική Συρία, η βάση Χιμ Σίνσαρ στην επαρχία Χομς και το αεροδρόμιο Άκραμπα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Δαμασκού.

Στο στόχαστρο των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών βρέθηκαν επίσης το Συριακό Κέντρο Επιστημονικών Μελετών και Ερευνών, στο βόρειο τμήμα της Δαμασκού, καθώς και εγκαταστάσεις ηλεκτρονικού πολέμου κοντά στο προάστιο Σαγίντα Ζέιναμπ της συριακής πρωτεύουσας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αστυνομικοί χτυπούν με teaser έναν από τους συλληφθέντες για την επίθεση με μαχαίρι σε τρένο στη Βρετανία - «Σκοτώστε με» τους φώναζε
Δεν αντιμετωπίζεται ως μία τρομοκρατική επίθεση, λέει η αστυνομία - Οι ύποπτοι που συνελήφθησαν είναι ένας 32χρονος έγχρωμος με βρετανική υπηκοότητα και ένας 35χρονος Βρετανός με καταγωγή από την Καραϊβική
Βρετανία: Αστυνομικοί χτυπούν με teaser έναν από τους συλληφθέντες για την επίθεση με μαχαίρι σε τρένο
Νεκροί 5 Γερμανοί ορειβάτες που παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα στις Ιταλικές Άλπεις
Τα πτώματα δύο ανδρών και μιας γυναίκας που παρασύρθηκαν από την χιονοστιβάδα εντοπίστηκαν χθες Σάββατο, ενώ τα δύο άλλα θύματα, ένας πατέρας και η 17χρονη κόρη του, βρέθηκαν την Κυριακή
Χιονοστιβάδα