Κόσμος

Το λιώσιμο των πάγων απειλεί 17 είδη της Αρκτικής

Ερευνητές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την άγρια ζωή της Αρκτικής, που βρίσκεται στο χείλος της εξαφάνισης...

Σε έκθεσή του, το αμερικανικό Κέντρο Βιολογικής Ποικιλότητας επισημαίνει ότι οι πολικές αρκούδες, με την εικόνα των οποίων είναι περισσότερο εξοικειωμένος ο κόσμος, δεν είναι οι μόνες που κινδυνεύουν. Άλλα 16 είδη – από την Αρκτική αλεπού μέχρι τις φάλαινες- όχι απλώς απειλούνται, αλλά βρίσκονται στο χείλος της εξαφάνισης από το λιώσιμο των πάγων.

Το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό των θαλάσσιων ίππων που εξαρτώνται από τους πάγους, αφού δεν μπορούν να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις κολυμπώντας για να βρουν τροφή.

«Η πολική αρκούδα είναι το γνωστότερο θύμα της εξαφάνισης των πάγων», δήλωσε ο Σέι Γουλφ, που ηγήθηκε της έρευνας. «Αν όμως δεν μειώσουμε τη ρύπανση του θερμοκηπίου, περισσότερα πλάσματα θα την ακολουθήσουν στο δρόμο για τον αφανισμό».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν θέσεις τζιχαντιστών στη Νιγηρία ανήμερα των Χριστουγέννων – «Θα υπάρξουν κι άλλοι νεκροί αν συνεχιστεί η σφαγή χριστιανών» λέει ο Τραμπ
«Είχα προειδοποιήσει ήδη αυτούς τους τρομοκράτες ότι αν δεν σταματούσαν τη σφαγή χριστιανών, θα πλήρωναν ακριβά»
Ντόναλντ Τραμπ
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS