Κόσμος

Το Μεξικό τρολάρει τον Τραμπ: Η Μεξικανική Αμερική ακούγεται καλύτερα

Η ονομασία «Κόλπος του Μεξικού» είναι διεθνώς αναγνωρισμένη είπε η Πρόεδρος της χώρας

Το Μεξικό απάντησε σήμερα (08.01.2025) στις προκλητικές δηλώσεις που έκανε χθες (07.01.2025) ο εκλεγμένος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σχετικά με την πρόθεσή του να μετονομαστεί ο «Κόλπος του Μεξικού» σε «Κόλπος της Αμερικής».

Ειδικότερα, η πρόεδρος του Μεξικού, Κλαούδια Σέινμπαουμ, σχολίασε τα όσα είπε χθες ο Ντόναλντ Τραμπ και απάντησε με κατηγορηματικό τρόπο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η ονομασία «Κόλπος του Μεξικού» είναι διεθνώς αναγνωρισμένη.

«Νομίζω (τα) είπαν λάθος στον (εκλεγμένο) πρόεδρο Τραμπ, του είπαν ότι ο Φελίπε Καλδερόν είναι ακόμη πρόεδρος», είπε η Σέινμπαουμ. Ο Καλδερόν ήταν πρόεδρος του Μεξικού από το 2006 μέχρι το 2012. «Όμως όχι, στο Μεξικό ο λαός κάνει κουμάντο», πρόσθεσε η Σέινμπαουμ στην συνέχεια.

Ο Τραμπ επιχειρηματολόγησε χθες, Τρίτη, υπέρ της μετονομασίας του «Κόλπου του Μεξικού» σε «Κόλπος της Αμερικής». Η Σέινμπαουμ επέκρινε στη συνέχεια τον Τραμπ, λέγοντας ότι ζει στο παρελθόν.

 

Σε συνέντευξη Τύπου, η ίδια έδειξε έναν χάρτη με το προηγούμενο μέγεθος του Μεξικού, που περιλαμβάνει έδαφος που αποτελεί τώρα τμήμα των Ηνωμένων Πολιτειών. «Μεξικανική Αμερική, ακούγεται ωραία», είπε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βατικανό: Στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου οι καρδινάλιοι για τη λειτουργία πριν το κονκλάβιο – Στις 8 το βράδυ ο πρώτος καπνός
Οι καρδινάλιοι θα ζητήσουν από το Άγιο Πνεύμα να τους βοηθήσει στο έργο τους και έχουν επίσης δικαίωμα να κάνουν ερωτήσεις σχετικά με τις λεπτομέρειες της διαδικασίας
Κονκλάβιο
Βραβείο Πούλιτζερ στον Παλαιστίνιο Μοσάμπ Αμπού Τόχα: Έγραψε για τη σωματική και συναισθηματική σφαγή στην Γάζα
Ο Παλαιστίνιος έγραψε για τα βασανιστήρια που έζησε από τον ισραηλινό στρατό, τον χαμό της οικογένειάς του αλλά και τον αγώνα του να βρει φαγητό σε μία Γάζα που θυμίζει νεκροταφείο
Ο Παλαιστίνιος και ένας από τους νικητές των βραβείων Πούλιτζερ