Κόσμος

Το χάπι που είναι χειρότερο από ηρωίνη – 10 νεκροί μέσα σε 12 μέρες

Ένα ισχυρό συνθετικό ναρκωτικό έχει προκαλέσει εκατοντάδες θανάτους από υπερβολική δόση στην Αμερική. Παράγεται σε παράνομα εργαστήρια και συχνά πωλείται αντί για ηρωίνη.

Μέσα σε 12 μέρες πέθαναν 10 χρήστες ναρκωτικών από υπερβολική δόση στο Σακραμέντο και πολλοί από άγνοια ότι παίρνουν χάπια που περιέχουν φαιντανύλη. Ο Jerome Butler πέθανε πιστεύοντας ότι πήρε οπιούχο αναγλητικό. Η μητέρα του Natasha είπε πως σταμάτησαν τα όργανά του. “Ο γιατρός είπε πως δεν υπήρχε κάτι που μπορούσε να γίνει για να σωθεί. Από ένα χάπι”.

 

 

Το παράνομο παρασκεύασμα είναι από 20 μέχρι και 100 φορές ισχυρότερο από την ηρωίνη. Συνταγογραφείται συνήθως σε ασθενείς με καρκίνο για τον έντονο πόνο, ενώ μπορεί να προκαλέσει τον θάνατο ακόμα και χρηστών σκληρών ναρκωτικών.

Αρκετές αμερικανικές πολιτείες έχουν αναφέρει αύξηση θανάτων που προκαλούνται από τη φαιντανύλη, με τα 2/3 των 420 θανάτων από υπερβολική δόση στο New Hampshire πιστεύεται ότι οφείλεται στο ναρκωτικό.

Πηγή: Metro

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισραήλ: Ο Νετανιάχου διέταξε άμεσες επιθέσεις στη Γάζα μετά από φερόμενη παραβίαση της εκεχειρίας
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κατηγορεί τη Χαμάς για παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός που ισχύει από τις 10 Οκτωβρίου και διατάζει άμεση στρατιωτική απάντηση
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
14