Κόσμος

Το χρυσό πασχαλινό λαγουδάκι είναι… της Lindt

Το δικαστήριο της Βιέννης διεμήνυσε στην αυστριακή εταιρεία να σταματήσει την κατασκευή δικών της σοκολατένιων λαγών, τυλιγμένων με χρυσό αλουμινόχαρτο
Νικήτρια στη μαραθώνια δικαστική διαμάχη με την αυστριακή ανταγωνίστριά της, Hauswirth, αναδείχθηκε η ελβετική φίρμα σοκολάτας «Lindt και Spruengli» για την προστασία των σοκολατένιων «Χρυσών Πασχαλινών Λαγών».
 
Το δικαστήριο της Βιέννης διεμήνυσε στην αυστριακή εταιρεία να σταματήσει την κατασκευή δικών της σοκολατένιων λαγών, τυλιγμένων με χρυσό αλουμινόχαρτο.
 
Η νομική «μάχη» χρονολογείται από το 2004. Ο λαγός της Lindt, που φορά ένα κόκκινο φιόγκο στο λαιμό με ένα κουδουνάκι, πρωτοεμφανίστηκε το 1952 και του αποδόθηκε ο τίτλος ως « ευρωπαϊκό σήμα κατατεθέν» το 2000.
 
Το δικαστήριο της Βιέννης τόνισε ότι ο λαγός της Hauswirth μπορεί άνετα να μπερδευτεί με αυτόν της Lindt.
 
Ο διευθυντής της ελβετικής εταιρείας, Αντάλμπερτ Λέχνερ, δήλωσε ότι η δικαιοσύνη επιβεβαίωσε την θέση της εταιρείας του ότι η «Hauswirth ζημίωσε την επωνυμία μας».
 
«Ελπίζουμε ότι οι νομικές ενέργειές μας έχουν τελειώσει έπειτα από την απόφαση αυτή», πρόσθεσε ο Λέχνερ.
 
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μακρόν και Μερτς απειλούν με νέες σκληρές κυρώσεις τη Ρωσία αν δεν δεχθεί την εκεχειρία
Οι δυο ηγέτες μαζί με τον Τουσκ και τον Στάρμερ βρίσκονται στην Ουκρανία για να εκφράσουν τη στήριξή τους προς την Ουκρανία και να ζητήσουν από τη Ρωσία να δεχθεί «πλήρη και άνευ όρων» εκεχειρία 30 ημερών
Μακρόν και Ζελένσκι στο Κίεβο 1