Κόσμος

Τον επόμενο μήνα η οριστικοποίηση των λεπτομερειών της συμφωνίας Σερβίας – ΔΝΤ

Ο υπουργός Οικονομικών της Σερβίας, Ντούσαν Βούγιοβιτς, δήλωσε ότι η χώρα του και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) θα οριστικοποιήσουν τις λεπτομέρειες μιας δανειοδοτικής συμφωνίας προληπτικού χαρακτήρα τον επόμενο μήνα, καθώς η κυβέρνηση αγωνίζεται για την αποκατάσταση της ανάπτυξης και η χώρα αντιμετωπίζει ένα δεύτερο έτος οικονομικής συρρίκνωσης.

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, ο κ. Βούγιοβιτς είπε ότι η σερβική κυβέρνηση κατέληξε σε συμφωνία, σε επιτελικό επίπεδο, με το ΔΝΤ, τον Νοέμβριο, και η πρόοδος των υποχρεώσεων που απορρέουν από την εν λόγω συμφωνία θα πρέπει να παρακολουθείται από την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους.

Το αμέσως επόμενο διάστημα -σε μια ή δύο εβδομάδες- ολοκληρώνουμε το μνημόνιο οικονομικής και χρηματοπιστωτικής πολιτικής και το ΔΝΤ ολοκληρώνει το πακέτο, τόνισε ο Σέρβος υπουργός.

Επανέλαβε δε, ότι πρόκειται για μια συμφωνία προληπτικού χαρακτήρα και στόχος είναι το “πακέτο” να σταλεί στο συμβούλιο διευθυντών του ΔΝΤ την 1η Φεβρουαρίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο βασικός ρόλος της μόνιμης παρουσίας της CIA στη Βενεζουέλα: Επαναλειτουργία της πρεσβείας τους στο Καράκας θέλουν οι ΗΠΑ
Σύμφωνα με το CNN, η CIA έχει συμβάλει στην ανατροπή του Μαδούρο και είναι έτοιμη να βοηθήσει ενεργά στη διαχείριση των σχέσεων της κυβέρνησης Τραμπ με τη νέα ηγεσία της Βενεζουέλας
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ δίνει συνέντευξη Τύπου μετά την αμερικανική στρατιωτική επίθεση στη Βενεζουέλα, στο Παλμ Μπιτς.