Κόσμος

Tour de France: Πυροβολισμοί και καταδίωξη στο κέντρο του Παρισιού!

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Κυριακής στην Place de la Concorde στην "καρδιά" του Παρισιού, όταν αυτοκίνητο επιχείρησε να περάσει... μέσα από τον ποδηλατικό Γύρο της Γαλλίας με αποτέλεσμα η αστυνομία να ανοίξει πυρ!

Όλα συνέβησαν όταν αυτοκίνητο, άγνωστο ακόμη γιατί, επιχείρησε διασπάσει τα οδοφράγματα που είχαν στηθεί στην Place de la Concorde, την πιο κεντρική της γαλλικής πρωτεύουσας μπροστά από το Λούβρο και την Εθνική Αντιπροσωπεία.

Εκείνη τη στιγμή, στο σημείο δεν υπήρχαν ούτε ποδηλάτες που συμμετέχουν στον Γύρο της Γαλλίας, τον πιο σημαντικό ποδηλατικό γύρο του κόσμου, ούτε και θεατές.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου δεν υπάκουσε στις εντολές των αστυνομικών να σταματήσει, με αποτέλεσμα εκείνοι να ανοίξουν πυρ. Παρά τους πυροβολισμούς, όμως, κατάφερε να διαφύγει σύμφωνα με αναφορές από διεθνή ΜΜΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο αυτοκίνητο επέβαιναν δυο άνδρες, που δεν φαίνονταν να είναι οπλισμένοι. Η γαλλική αστυνομία πάντως έχει εξαπολύσει τεράστιο ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

“Πρόκειται για περιστατικό δευτερευούσης σημασίας. Δεν είχε στόχο τον ποδηλατικό γύρο, δεν πρόκειται για τρομοκρατία, είναι απλά η άρνηση (του οδηγού) να πειθαρχήσει, όπως συμβαίνει καθημερινά”, είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Ρόιτερς.

Σύμφωνα με το δίκτυο BFMTV, δεν υπάρχουν τραυματίες, ενώ η αστυνομία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του οδηγού.

Φωτογραφίες: EPA
Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Αίγυπτος εμπόδισε το Ισραήλ να σκοτώσει ηγέτες της Χαμάς στο έδαφός της και απείλησε με αντίποινα
Οποιαδήποτε απόπειρα κατά της ζωής ηγετών της Χαμάς σε αιγυπτιακό έδαφος θα θεωρηθεί ως παραβίαση της κυριαρχίας και, κατά συνέπεια, ως κήρυξη πολέμου από το Ισραήλ
Καπνός μετά από βομβαρδισμό στα σύνορα Ισραήλ - Λωρίδας της Γάζας
Τάιλερ Ρόμπινσον: Το πορτρέτο του 22χρονου δολοφόνου του Τσάρλι Κερκ – Με υποτροφία στο πανεπιστήμιο, πόζαρε με όπλα
Βετεράνος της αστυνομίας ο πατέρας του, κοινωνική λειτουργός η μητέρα του - «Ευχαριστούμε τα μέλη της οικογένειας του Ρόμπινσον, έκαναν το σωστό», είπε ο κυβερνήτης της Γιούτα
Τάιλερ Ρόμπινσον: Το πορτρέτο του 22χρονου δολοφόνου του Τσάρλι Κερκ – Με υποτροφία στο πανεπιστήμιο, πόζαρε με όπλα 3