Κόσμος

Τουρκία: Δεκατέσσερις συλλήψεις για την φονική πυρκαγιά στο ξενοδοχείο με τους 78 νεκρούς

Ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, ένας σεφ, ένας αρχιτέκτονας, ο αναπληρωτής δήμαρχος και ο υπαρχηγός της τουρκικής πυροσβεστικής

Δεκατέσσερις ύποπτοι συνελήφθησαν και οκτώ από αυτούς παραπέμφθηκαν σήμερα (24.01.2025) στον εισαγγελέα στο πλαίσιο της έρευνας για την πυρκαγιά σε ξενοδοχείο χιονοδρομικού κέντρου στην Τουρκία, που στοίχισε τη ζωή σε 78 ανθρώπους.

Η πυρκαγιά ξέσπασε τη νύχτα της περασμένης Τρίτης στο ξενοδοχείο του χιονοδρομικού κέντρου του Καρτάλκαγια της Τουρκίας, και από την έρευνα αποκαλύφθηκαν μια σειρά παραλείψεων καθώς και ελλιπή μέτρα ασφαλείας και συναγερμού.

Η έρευνα επικεντρώνεται στους υπευθύνους του ξενοδοχείου, των σωστικών συνεργείων και του δήμου του Μπολού, στον οποίο υπάγεται η περιοχή του χιονοδρομικού κέντρου.

Σήμερα, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, συνελήφθησαν ο ιδιοκτήτης του πολυτελούς ξενοδοχείου Grand Kartal και ο γαμπρός του. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι επίσης ο αναπληρωτής δήμαρχος του Μπολού, ο υπαρχηγός της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ο σεφ του ξενοδοχείου, ο ηλεκτρολόγος του και ένας αρχιτέκτονας.

Οι διασωθέντες αλλά και οι εμπειρογνώμονες που εξέτασαν τον τόπο της τραγωδίας είπαν ότι δεν υπήρχε σύστημα συναγερμού και δεν λειτουργούσαν οι ανιχνευτές καπνού, ούτε οι ψεκαστήρες νερού.

Δεν υπήρχε επίσης πρόσβαση για τους πυροσβέστες στη μία πλευρά του 12ώροφου κτιρίου.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια, 238 πελάτες, κυρίως οικογένειες με παιδιά, βρίσκονταν στο ξενοδοχείο εκείνη τη νύχτα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέο ταπεινωτικό πλήγμα για τον Άντριου: Ο βασιλιάς Κάρολος ζήτησε να του αφαιρεθεί και ο τελευταίος στρατιωτικός του τίτλος
Διατηρούσε μέχρι τώρα τον βαθμό του αντιναυάρχου στο Βασιλικό Ναυτικό, τον οποίο είχε κρατήσει μετά την παραίτησή του από άλλα στρατιωτικά αξιώματα το 2022 λόγω του σκανδάλου Επστάιν
Πρίγκιπας Άντριου και Βασιλιάς Κάρολος
Ακόμα ένα μπλόκο της δικαιοσύνης στην ανάπτυξη Εθνοφρουράς στο Πόρτλαντ - Αναμένει την τελική απόφαση ο Τραμπ
Η Δημοκρατική κυβερνήτης του Όρεγκον, Τίνα Κότεκ, χαρακτήρισε την απόφαση «νέα επιβεβαίωση της δημοκρατίας μας και του δικαιώματός μας να κυβερνάμε εμείς»
Τραμπ
Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατηγορείται ο 32χρονος Άντονι Γουίλιαμς για την επίθεση με μαχαίρι σε τρένο στη Βρετανία
Νωρίτερα η υπουργός Μεταφορών Χάιντι Αλεξάντερ δήλωσε ότι ο 32χρονος Βρετανός δεν ήταν γνωστός στην αντιτρομοκρατική αστυνομία ούτε στις υπηρεσίες ασφαλείας
Αστυνομία μετά την επίθεση με μαχαίρι στο τρένο στη Βρετανία