Site icon NewsIT
09:28 | 30.04.20

Τουρκία: Μειώνονται οι νεκροί από κορονοϊό αλλά ξεπέρασαν τους 3.000

FILE PHOTO: An aerial view of Eminonu district during a two-day curfew imposed to prevent the spread of the coronavirus disease in Istanbul, Turkey, April 11, 2020. Picture taken with a drone. REUTERS//Umit Bektas/File Photo

Newsit Newsroom

Nέα μείωση του αριθμού των θυμάτων της COVID-19, της ασθένειας που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, καταγράφηκε στην Τουρκία το τελευταίο 24ωρο, με 89 θανάτους και 2.939 νέα κρούσματα, σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Υγείας.

Στον αντίποδα, οι ασθενείς που ανάρρωσαν το προηγούμενο 24ωρο ξεπέρασαν και πάλι τους 5 χιλιάδες (5.231).

Συνολικά ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σε 3.081 και τα κρούσματα στα 117.589 από την αρχή της κρίσης.

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Υγείας Φαχρετίν Κοτζά η Τουρκία βρίσκεται στην κορύφωση της επιδημίας του κορονοϊού. Ο ίδιος εκτίμησε ότι διαπιστώνεται καθοδική τάση ωστόσο, όπως προειδοποίησε, «αν δεν υπάρξει συμμόρφωση στα μέτρα ενδέχεται νέο κύμα της επιδημίας».

Μιλώντας έπειτα από την συνεδρίαση της επιστημονικής επιτροπής υγείας, ο τούρκος υπουργός είπε ότι το ποσοστό των ασθενών που πεθαίνουν από κορονοϊό στην Τουρκία έχει μειωθεί κατά 10% και των διασωληνωμένων κατά 14%.

«Μέχρι στιγμής το ποσοστό θανάτων στην Τουρκία είναι 2,58%. Η χώρα μας έχει το χαμηλότερο ποσοστό θανάτων στην Ευρώπη. Βρίσκεται στην ογδοηκοστή θέση στον κόσμο. Αυτό αποτελεί μια επιτυχία της τουρκικής ιατρικής», ανέφερε.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version