Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Τουρκικά ΜΜΕ: Με τις βάσεις, οι ΗΠΑ θέλουν να στηρίξουν την Ελλάδα απέναντι στην Τουρκία

Τουρκικά ΜΜΕ: Με τις βάσεις, οι ΗΠΑ θέλουν να στηρίξουν την Ελλάδα απέναντι στην Τουρκία

Αναστάτωση φαίνεται ότι επικρατεί στην Άγκυρα μετά την κύρωση της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συμφωνίας στην ελληνική Βουλή. ΜΜΕ στην Τουρκία κάνουν πολύωρες αναλύσεις για την Ελλάδα και τις αμερικανικές βάσεις

Αναλυτές που φιλοξενούνται σε τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν μάλιστα ότι ο οπλισμός των ΗΠΑ που φτάνει στην Ελλάδα δεν σχέση με τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά στην πράξη στρέφονται κατά της Τουρκίας. Στέκονται δε στις αμερικανικές βάσεις που βρίσκονται τόσο στην Αλεξανδρούπολη, όσο και στην Σούδα. 

«Η επιλογή της Ελλάδας έγινε σύμφωνα με την κρισιμότητα της περιοχής. Με τις ιδιότητες της βάσης για τη μεταφορά χερσαίων δυνάμεων. Όταν βλέπουμε τα χαρακτηριστικά των όπλων και των τεθωρακισμένων που στέλνουν στην περιοχή, καταλαβαίνουμε ότι αυτά δεν είναι για την Ουκρανία, αλλά για να υποστηρίξουν την Ελλάδα απέναντι στην Τουρκία και να εξισορροπήσουν την κατάσταση» ανέφερε χαρακτηριστικά Τούρκος στρατιωτικός αναλυτής, παρουσιάζοντας χάρτη με αμερικανικές σημαίες, δηλαδή τις βάσεις των ΗΠΑ στη χώρα μας.

«Οι ΗΠΑ θα στείλουν μαχητικά F-35 και F-16 στη βάση της Σούδας στην Κρήτη. Μαζί με αυτά, στο νησί θα εγκατασταθούν 500 Αμερικανοί  στρατιώτες» σχολίασε μια δημοσιογράφος.

«Έρχονται και τα F-35 να το πούμε αυτό!» συμφώνησε ο αναλυτής. 

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις