Κόσμος

Τουρκία: Νεκροί δύο “επίδοξοι” τζιχαντιστές

Οι τουρκικές δυνάμεις της τάξης σκότωσαν σήμερα δύο άνδρες ύποπτους για προετοιμασία επίθεσης στην Άγκυρα για λογαριασμό της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της πρωτεύουσας, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Οι δύο άνδρες σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυροβολισμών κατά τη διάρκεια εφόδου της αστυνομίας σε διαμέρισμα στην Άγκυρα τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα. Η αστυνομία κατάσχεσε όπλα και χειροβομβίδες μέσα στο διαμέρισμα, στο πλαίσιο της επιχείρησης που εξαπέλυσε μετά τη σύλληψη στην Κωνσταντινούπολη ενός υπόπτου.

Ο τελευταίος ανέφερε ότι οι δύο άνδρες, οι οποίοι ανήκαν στην οργάνωση ΙΚ όπως αυτός, “ετοιμάζονταν να διαπράξουν επίθεση”, διευκρίνισε ο κυβερνήτης Ερκάν Τοπάκα.

Η ταυτότητα των δυο ανδρών δεν έγινε γνωστή. Ο κυβερνήτης είπε ότι η ηλικία τους ήταν μεταξύ 25 και 30 ετών.

Η επιδρομή πραγματοποιήθηκε τη στιγμή που δρακόντεια μέτρα ασφαλείας λαμβάνονται στην Αγκυρα ενόψει του συνεδρίου του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKΡ) σήμερα. Το κόμμα αναμένεται να εκλέξει τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν ηγέτη του μετά την έγκριση των συνταγματικών μεταρρυθμίσεων τον περασμένο μήνα στο δημοψήφισμα που διεξήχθη για την ενίσχυση των εξουσιών του προέδρου.

Ο κυβερνήτης της Άγκυρας δήλωσε στο Anadolu από τον τόπο της εφόδου της αστυνομίας ότι ο ύποπτος που κρατείται, ένας Αζέρος, εξακολουθεί να ανακρίνεται στην Κωνσταντινούπολη και πιστεύεται ότι μετέφερε τους δύο άνδρες στην Άγκυρα με αυτοκίνητο, σύμφωνα με το Anadolu.

Ένοπλοι του Ισλαμικού Κράτους κατηγορούνται για επιθέσεις με όπλα και βόμβες στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης στο διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης όπου περισσότεροι από 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν τον περασμένο Ιούνιο, καθώς και των πυροβολισμών την Πρωτοχρονιά σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, επίσης στην Κωνσταντινούπολη, όπου 39 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν ήπιε ούτε γουλιά από τον καφέ που του προσέφεραν στη Σαουδική Αραβία και οργίασαν οι θεωρίες συνωμοσίας
Ο Τραμπ πήρε το φλιτζάνι, το κράτησε απλά στα χέρια του και το άφησε στο τραπέζι - «Ίσως να ήταν δηλητήριο», «δεν πίνει καφέ, μόνο Diet Coke» έγραψαν στα social media
Ντόναλντ Τραμπ και Σαουδάραβας ηγέτης Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν