Κόσμος

Τραγωδία στην λίμνη του Μιζούρι! Τουλάχιστον 17 νεκροί από το ναυάγιο της “πάπιας” – video

Οι δύτες ανέσυραν τέσσερα ακόμη πτώματα από την λίμνη Τέιμπλ Ροκ κοντά στο Μπράνσον του Μιζούρι ανεβάζοντας στους 17 νεκρούς τον απολογισμό της τραγωδίας από την βύθιση του αμφιβίου τουριστικού οχήματος λόγω της κακοκαιρίας, σε ένα από τα πλέον πολύνεκρα τουριστικά δυστυχήματα των τελευταίων ετών.

Τα τελευταία τέσσερα πτώματα ανασύρθηκαν από το εσωτερικό του βυθισμένου σκάφους σε βάθος 24 μέτρων, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα ανακοίνωση του τοπικού σερίφη.

Στη βάρκα επέβαιναν συνολικά 31 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους τουρίστες που έκαναν βόλτα σε λίμνη στο Μιζούρι. Η βάρκα “πάπια” όπως αποκαλείται εξαιτίας του σχήματος και του χρώματός της, ανατράπηκε από κύματα και βυθίστηκε.

Εκφράζονται φόβοι και για άλλα πιθανά θύματα και δύτες κάνουν έρευνες στη λίμνη.

Η εκδρομή στο Μιζούρι κατέληξε σε τραγωδία

Το δυστύχημα σημειώθηκε μετά τις 19:00 την Πέμπτη (03:00 την Παρασκευή ώρα Ελλάδας), ενώ στην περιοχή είχαν εκδηλωθεί σφοδρές καταιγίδες, ανέφερε το πυροσβεστικό σώμα της περιοχής μέσω Twitter.

Η «Ride the Ducks», εταιρεία με έδρα το Μπράνσον στο Μιζούρι, οργανώνει περιηγήσεις με αμφίβια οχήματα μεγέθους σχολικού λεωφορείου στην περιοχή. Η εταιρεία δεν απάντησε αμέσως όταν της ζητήθηκε σχόλιο από το Reuters.

missouri
Φωτογραφία Reuters

Παρόμοια οχήματα χρησιμοποιούνται για περιηγήσεις τουριστών σε διάφορες περιοχές του κόσμου κι έχουν εμπλακεί σε αρκετά θανατηφόρα δυστυχήματα τα τελευταία 20 χρόνια.

missouri
Φωτογραφία EPA

Η εταιρεία που φτιάχνει αυτά τα οχήματα, η Ride the Ducks International LLC, δέχθηκε το 2016 να καταβάλει πρόστιμο 1 εκατομμυρίου δολαρίων μετά τη σύγκρουση ενός από τα οχήματά της με λεωφορείο στο Σιάτλ, στην οποία σκοτώθηκαν πέντε ξένοι φοιτητές. Η εταιρεία είχε παραδεχθεί πως τα οχήματά της δεν πληρούν τους κανονισμούς των ΗΠΑ για τα οχήματα που κινούνται στους δρόμους της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ντόναλντ Τραμπ: «Είμαι πολύ απογοητευμένος από τον Πούτιν» – Πυρά κατά την Ισπανία και την Κίνα
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του απέναντι σε αρκετούς διεθνείς εταίρους, ασκώντας σφοδρή κριτική κατά σειρά στον Βλαντίμιρ Πούτιν, την ισπανική κυβέρνηση και την Κίνα
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ 1
Ο Νικολά Σαρκοζί στο κατώφλι της φυλακής «La Santé» – Ένα μνημείο ιστορίας, σκανδάλων και πολιτικών πτώσεων στη Γαλλία
Καταδικασμένος σε πέντε χρόνια φυλάκιση για παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί πρόκειται να οδηγηθεί στις 21 Οκτωβρίου στη φυλακή «La Santé», στο Παρίσι
Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί 6
Γάζα: Βίντεο φρίκης της Χαμάς – Εκτέλεση οκτώ «συνεργατών» του Ισραήλ μετά την εκεχειρία
Το ισλαμιστικό κίνημα έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα που δείχνουν την εκτέλεση οκτώ Παλαιστινίων κατηγορούμενων για συνεργασία με το Ισραήλ – Μια επίδειξη ισχύος σε μια κατεστραμμένη Γάζα, όπου η εκδίκηση αντικαθιστά τη δικαιοσύνη
Στιγμιότυπο από το βίντεο που δημοσίευσε η Χαμάς 2
Γάζα: Το Ισραήλ περιορίζει την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας – Κατηγορεί τη Χαμάς για παραβίαση της συμφωνίας
Το Ισραήλ ενημέρωσε τον ΟΗΕ ότι θα επιτρέπει την είσοδο μόνο 300 φορτηγών με ανθρωπιστική βοήθεια ημερησίως στη Λωρίδα της Γάζας – αριθμός μειωμένος στο μισό σε σχέση με αυτόν που είχε συμφωνηθεί
Φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα 1