Κόσμος

Τραμπ: «Όλοι θέλουν να κάνουν μια συμφωνία για τη μείωση των δασμών»

Ο Αμερικανός πρόεδρος επισήμανε ότι η Τετάρτη (09.04.2025) ήταν η μεγαλύτερη μέρα στην ιστορία των αγορών

«Όλοι θέλουν να έρθουν και να κάνουν μια συμφωνία για τη μείωση των δασμών, ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στη συνεδρίαση του Yπουργικού Συμβουλίου επισημαίνοντας ότι η Τετάρτη (09.04.2025) ήταν η μεγαλύτερη μέρα στην ιστορία των αγορών.

Ο Ντόναλντ Τραμπ στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου αναφέρθηκε στους δασμούς λέγοντας ότι «πάντα θα υπάρχουν μεταβατικές δυσκολίες, αλλά ήταν η μεγαλύτερη ημέρα στην ιστορία των αγορών». Και αυτό διότι οι αμερικανικές αγορές κατάφεραν και ανέκαμψαν μετά από μεγάλες απώλειες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος πρόσθεσε ότι οι επενδυτές είναι ευχαριστημένοι με τον τρόπο που λειτουργεί η χώρα, καθώς «προσπαθούν να κάνουν τον κόσμο να μας φέρεται δίκαια».

Στην συνέχεια ανέφερε χαρακτηριστικά… «Πιστεύουμε ότι είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση. Πιστεύουμε ότι τα πάμε πολύ καλά. Και πάλι, θα υπάρξει μεταβατικό κόστος και μεταβατικά προβλήματα, αλλά στο τέλος, θα είναι ένα όμορφο πράγμα. Κάνουμε αυτό που έπρεπε να είχαμε κάνει πριν από πολλά χρόνια. Το αφήσαμε να ξεφύγει από τον έλεγχο και επιτρέψαμε σε ορισμένες χώρες να γίνουν πολύ μεγάλες και πολύ πλούσιες σε βάρος μας. Και δεν πρόκειται να το αφήσω να συμβεί. Δεν είναι μια βιώσιμη φόρμουλα».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί με κολακευτικά σχόλια για το υπουργικό συμβούλιο. «Όλοι σε αυτό το τραπέζι κάνουν απίστευτη δουλειά, παρεμπιπτόντως, πρέπει να πω. Απίστευτη. Και οι σχέσεις είναι – είναι σαν να είναι φίλοι, είναι πραγματικά. Οι σχέσεις είναι πολύ ισχυρές, πραγματικά καλές, πραγματικά ισχυρές. Και αυτές οι συναντήσεις είναι πολύ καλές», δήλωσε ο Τραμπ.

Μίλησε και για τον «πόλεμο» με την Κίνα… «Τρέφω μεγάλο σεβασμό για τον Πρόεδρο Σι. Ήταν, με την πραγματική έννοια, φίλος μου για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πιστεύω ότι θα καταλήξουμε να επιλύσουμε κάτι που είναι πολύ καλό και για τις δύο χώρες. Ανυπομονώ να το κάνω».

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Σκοτ ​​Μπέσεντ, από πλευρά του κάλεσε τις χώρες, να «φέρουν την καλύτερη προσφορά τους».

Να σημειωθεί ότι το αμερικανικό χρηματιστήριο παρά τα κέρδη του χθες (09.04.2025) σημείωσε σήμερα μεγάλη πτώση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πρώην τηλεπαρουσιάστρια μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την μητέρα της στο Halloween «για να σώσει τον εαυτό της»
«Είδα μια γυναίκα να τρέχει καταπάνω στο αυτοκίνητό μας, με τα χέρια και το σώμα της γεμάτα αίμα, ζητώντας να καλέσουμε το 911» - Σκηνές φρίκης περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες
Η 47χρονη πρώην τηλεπαρουσιάστρια, Αντζελίν Μοκ
Khabarovsk: Καθελκύστηκε το πιο φονικό υποβρύχιο της Ρωσίας – Μπορεί να εκτοξεύει πυρηνικές τορπίλες Poseidon
Το νέο πυρηνοκίνητο υποβρύχιο της Ρωσίας μπορεί να παραμείνει κάτω από το νερό μέχρι και 120 μέρες ενώ φέρει τορπίλες Poseidon που αποκαλούνται «τορπίλες της μέρας της κρίσεως»
Το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο Khabarovsk
Νέο ταπεινωτικό πλήγμα για τον Άντριου: Ο βασιλιάς Κάρολος ζήτησε να του αφαιρεθεί και ο τελευταίος στρατιωτικός του τίτλος
Διατηρούσε μέχρι τώρα τον βαθμό του αντιναυάρχου στο Βασιλικό Ναυτικό, τον οποίο είχε κρατήσει μετά την παραίτησή του από άλλα στρατιωτικά αξιώματα το 2022 λόγω του σκανδάλου Επστάιν
Πρίγκιπας Άντριου και Βασιλιάς Κάρολος