Κόσμος

Τραμπ: “Παραμένουν οι αμερικανικές δυνάμεις στη Νότια Κορέα”

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διέψευσε σήμερα τις πληροφορίες που ανέφεραν ότι σχεδιάζει να προχωρήσει σε μείωση των αμερικανικών στρατευμάτων που σταθμεύουν στη Νότια Κορέα, δηλώνοντας ότι το θέμα αυτό "δεν βρίσκεται στο τραπέζι".

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος πρόσθεσε ωστόσο ότι “κάποια στιγμή” θα ήθελε να εξοικονομήσει χρήματα από αυτά που δαπανώνται για τις στρατιωτικές δυνάμεις στη Νότια Κορέα.

Λίγο νωρίτερα ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα εθνικής ασφάλειας Τζον Μπόλτον ανέφερε ότι ο πρόεδρος δεν έχει ζητήσει από το Πεντάγωνο να εξετάσει σενάρια για τη μείωση των αμερικανικών δυνάμεων που σταθμεύουν στη Νότια Κορέα. Χαρακτήρισε μάλιστα “απόλυτη ανοησία” το δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times που αναφερόταν σε ένα τέτοιο σενάριο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ: Εξετάζει αποκλιμάκωση του πολέμου και μεταφορά της ευθύνης για το Στενά του Ορμούζ σε άλλες χώρες
«Βρισκόμαστε πολύ κοντά στην επίτευξη των στόχων μας, καθώς εξετάζουμε τη σταδιακή ολοκλήρωση των στρατιωτικών μας επιχειρήσεων στη Μέση Ανατολή σε ό,τι αφορά το τρομοκρατικό καθεστώς του Ιράν»
Ντόναλντ Τραμπ
Η Μέση Ανατολή στις φλόγες: Ο Τραμπ μιλάει για αποκλιμάκωση χωρίς «κατάπαυση του πυρός» και ετοιμάζεται να στείλει χερσαίες δυνάμεις
Οι ΗΠΑ φέρονται έτοιμες να κάνουν κατάληψη στο νησί Χαργκ για να πιέσουν το Ιράν να ανοίξει τα Στενά του Ορμούζ - Η Τεχεράνη απαντά με πυραυλικές επιθέσεις στο Ισραήλ και με επανεμφάνιση του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ
Λίβανος