Κόσμος

Τρένο εκτροχιάστηκε στην Ινδία παρασέρνοντας στο θάνατο 32 ανθρώπους

Τουλάχιστον 32 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν σήμερα όταν εκτροχιάστηκε μια επιβατική αμαξοστοιχία στη βόρεια Ινδία, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από τηλεοπτικά δίκτυα διακρίνονται δύο κατεστραμμένα βαγόνια που έχουν ανατραπεί πλάι στις ράγες. Το δυστύχημα σημειώθηκε σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από το Λούκνοου, την πρωτεύουσα του κρατιδίου Ούταρ Πραντές.

Ο Νιράτζ Σάρμα, ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της εταιρείας σιδηροδρομικών μεταφορών Northen Railway δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι τα σωστικά συνεργεία έχουν ολοκληρώσει το έργο τους και ότι εντόπισαν τα πτώματα 32 ανθρώπων ανάμεσα στα συντρίμμια. Περίπου 50 επιβάτες του τρένου τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με μια άλλη πηγή, το ένα από τα βαγόνια ήταν άδειο και στο γεγονός αυτό οφείλεται ο σχετικά μικρός αριθμός των θυμάτων.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Press Trust of India (PTI) μετέδωσε ότι το τρένο χτύπησε σε μια μπαριέρα και κατόπιν εκτροχιάστηκε.

Ο Σάρμα είπε ότι θα διενεργηθεί έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος που μπορεί να οφείλεται σε αμέλεια του μηχανοδηγού ή σε πρόβλημα στο σύστημα πέδησης.

Τα σιδηροδρομικά δυστυχήματα είναι συχνό φαινόμενο στην Ινδία, όπου εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν καθημερινά το τρένο για τις μετακινήσεις τους. Τον Φεβρουάριο μια αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε λόγω πτώσης βράχων στη νότια Ινδία, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δέκα άνθρωποι.

Η κυβέρνηση της χώρας δεσμεύτηκε τον περασμένο μήνα ότι θα επενδύσει 137 δισεκατομμύρια δολάρια για να εκσυγχρονίσει το σιδηροδρομικό δίκτυο και να το καταστήσει πιο ασφαλές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέος μυστήριος θάνατος Ρώσου μεγιστάνα κρυπτονομισμάτων – Η Lamborghini του ανετράπη και τυλίχθηκε στις φλόγες
Ο 36χρονος Alexei Dolgikh σκοτώθηκε σε σοκαριστικό τροχαίο - Τους τελευταίους μήνες είχε τεθεί στη «μαύρη λίστα» ρωσικών τραπεζών «λόγω υποψιών για ξέπλυμα χρήματος»
Η Lamborghini του ανετράπη και τυλίχθηκε στις φλόγες
Ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε χάρη στον Τζουλιάνι και σε 76 άτομα για την προσπάθεια ανατροπής του 2020
Εκτός από πρόσωπα του στενού του κύκλου, ο Τραμπ έδωσε χάρη σε δεκάδες υποστηρικτές των Ρεπουμπλικάνων οι οποίοι ενεπλάκησαν στην προσπάθεια να ανατραπεί το αποτέλεσμα των εκλογών του 2020
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ
Αυτή είναι η σταρ του TikTok που εκτελέστηκε δημοσίως από την Αλ Κάιντα στο Μαλί μπροστά στην οικογένειά της
Η 22χρονη Μαριάμ Σισέ, με 90.000 ακολούθους στο TikTok, οδηγήθηκε στην κεντρική πλατεία και εκτελέστηκε με μια σφαίρα, στις 7 Νοεμβρίου. Την κατηγορούσαν για συνεργασία με τον στρατό
Η 22χρονη Μαριάμ Σισέ
Η Ντέμπορα Τέρνες απάντησε στον Τραμπ: Το BBC δεν είναι μεροληπτικό, είναι η πιο αξιόπιστη πηγή ενημέρωσης στον κόσμο
Η Ντέμπορα Τέρνες, η διευθύνουσα σύμβουλος ειδήσεων του βρετανικού δικτύου που παραιτήθηκε για το μοντάζ στην ομιλία Τραμπ, υπερασπίστηκε το BBC και τους ανθρώπους του
Η CEO ειδήσεων Ντέμπορα Τέρνες 5