Κόσμος

Τρόμος παντού: Έκλεισε για μια ώρα το Μετρό της Ρώμης!

Επί σχεδόν μια ώρα παρέμεινε κλειστό το μετρό της Ρώμης εξαιτίας ύποπτου δέματος, το οποίο είχε εντοπισθεί στην στάση Lepanto της γραμμής Α, σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από τον 'Αγιο Πέτρο. Οι πυροτεχνουργοί κινητοποιήθηκαν άμεσα και μπόρεσε να εξακριβωθεί ότι δεν επρόκειτο για εκρηκτικό μηχανισμό.

Στο μεταξύ, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ο πάπας Φραγκίσκος κατά την καθιερωμένη πρωινή λειτουργία στον θρησκευτικό ξενώνα της Αγίας Μάρθας, στον οποίο διαμένει, υπογράμμισε: «καταραμένοι όσοι δραστηριοποιούνται υπέρ του πολέμου και των όπλων». Το ‘Αγιο Έτος των καθολικών πρόκειται να ξεκινήσει, όπως έχει προγραμματισθεί, στις 8 Δεκεμβρίου. Τις ώρες αυτές, όπως διέρρευσε, οι ιταλικές αρχές τελειοποιούν μια νέα τεχνολογία η οποία είναι σε θέση να εξουδετερώνει τα ηλεκτρομαγνητικά σήματα τα οποία επιτρέπουν να πετούν τυχόν ύποπτα μη επανδρωμένα αεροπλάνα (drone).

Το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών αύξησε τις τελευταίες ώρες το επίπεδο επιφυλακής της αστυνομίας, των καραμπινιέρων και των στρατιωτικών που φυλάσσουν τους λεγόμενους «ευαίσθητους στόχους» μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι. Το FBI έχει ειδοποιήσει τις ιταλικές μυστικές υπηρεσίες ότι ο ‘Αγιος Πέτρος στο Βατικανό, το θέατρο Λα Σκάλα και ο καθεδρικός ναός Ντουόμο του Μιλάνου μπορεί να αποτελέσουν πιθανούς στόχους των τρομοκρατών.

Σε σχέση πάντα με τον τρομοκρατικό κίνδυνο, στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού του Isis, του Dabiq, αναφέρεται: «ζητάμε από τον Αλάχ να στηρίξει τους μουτζαχεντίν κατά των πρακτόρων των ηγετών της ειδωλολατρίας και των σταυροφόρων, ώστε η σημαία του χαλιφάτου να κυματίσει στην Κωνσταντινούπολη και στην πόλη του Βατικανού».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μπαράζ ρωσικών επιθέσεων με 18 πυραύλους και 400 drones στην Ουκρανία – «Η Μόσχα πρέπει να νιώσει τις επιπτώσεις της τρομοκρατίας της»
2 νεκροί και τουλάχιστον 13 οι τραυματίες από τις νέες ρωσικές επιθέσεις - Σήμερα οι συναντήσεις Ζελένσκι με Αμερικανών αξιωματούχων στη Ρώμη στη διάρκεια της Διάσκεψης για την Ανάκαμψη της Ουκρανίας
Κτίριο
Κατέρρευσε βιομηχανική σήραγγα στο Λος Άντζελες - Διασώθηκαν οι 15 εργάτες που εγκλωβίστηκαν στα συντρίμμια
Οι αρχές με γερανούς προσπάθησαν να απομακρύνουν τα μπάζα και να ανασύρουν τους εργαζόμενους -  Η κατάρρευση της σήραγγας προκάλεσε ζημιές στις γραμμές επικοινωνίας
Σήραγγα
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
Η Χαμάς συμφώνησε να απελευθερωθούν 10 Ισραηλινοί όμηροι – «Δύσκολες οι συζητήσεις για εκεχειρία λόγω αδιαλλαξίας»
Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας «δημιούργησαν τις κατάλληλες συνθήκες για την προώθηση συμφωνίας» με στόχο την απελευθέρωση των ομήρων
Διαδηλωτές κρατούν φωτοβολίδα καπνού, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για την άμεση απελευθέρωση όλων των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα