Κόσμος

Τζο Μπάιντεν: Η τραπεζική κρίση δεν έχει τελειώσει ακόμη

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε σήμερα ότι έχει κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να αντιμετωπίσει την τραπεζική κρίση, σε συνεργασία με τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές, αλλά προειδοποίησε πως η κρίση «δεν έχει τελειώσει ακόμη».

Η κατάρρευση της Silicon Valley Bank (SVB) και λίγες ημέρες αργότερα της Signature Bank κλόνισε την εμπιστοσύνη των επενδυτών στον τραπεζικό τομέα, με αποτέλεσμα να προκληθεί αναταραχή στις χρηματαγορές και ανησυχία για ενδεχόμενη οικονομική κρίση.

Η συμφωνία για τη διάσωση της ελβετικής τράπεζας Credit Suisse, την προηγούμενη εβδομάδα, και η πώληση των περιουσιακών στοιχείων της SVB στην First Citizens Bancshares συνέβαλαν στην αποκατάσταση της ηρεμίας στις αγορές, αλλά οι επενδυτές διατηρούν επιφυλάξεις σχετικά με υποκείμενα προβλήματα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εκτός νόμου ο ακροδεξιός σύλλογος «Βασίλειο της Γερμανίας» - Χειροπέδες στον «βασιλιά» και έφοδοι στα ακίνητά τους
Ο 59χρονος αυτοαποκαλούμενος βασιλιάς είχε καταδικαστεί σε 8 μήνες φυλάκιση για σωματική βλάβη ενώ παλαιότερα είχε εμπλακεί και σε υποθέσεις υπεξαίρεσης και τραπεζικής απάτης
Αστυνομικοί στη Γερμανία