Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Τζο Μπάιντεν: Η χλιδάτη δεξίωση που παρέθεσε για τον Εμανουέλ Μακρόν και οι λαμπεροί καλεσμένοι

Τζο Μπάιντεν: Η χλιδάτη δεξίωση που παρέθεσε για τον Εμανουέλ Μακρόν και οι λαμπεροί καλεσμένοι
Reuters

Χτες βράδυ (01.12.2022) ο Λευκός Οίκος γέμισε με φώτα, τριαντάφυλλα, διάσημους καλεσμένους, σε ένα σκηνικό που θύμιζε παραμύθι. Όλα αυτά για να υποδεχτεί ο Τζο Μπάιντεν, στο πρώτο επίσημο δείπνο επί της προεδρίας του, τον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν

Ο Αμερικανός πρόεδρος με τη σύζυγό του Τζιλ Μπάιντεν υποδέχτηκαν τον Εμανουέλ Μακρόν με την Μπριζίτ και μαζί τους, περισσότερους από 300 καλεσμένους. Οι Πρόεδροι πόζαραν στους φωτογράφους υπέρλαμπροι μαζί με τις συζύγους τους, οι οποίες ξεχώριζαν με τα πανάκριβα και κομψά φορέματά τους.

Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν, φόρεσε μία τουαλέτα off-the-shoulder του οίκου Όσκαρ ντε λα Ρέντα σε μπλε χρώμα με μοτίβο από λουλούδια κεντημένα με πέτρες. Δημιουργήθηκε ειδικά για την περίσταση. Ο σχεδιαστής Φερνάντο Γκαρσία δήλωσε στην Washington Post κατά τη διάρκεια του δείπνου ότι «ήταν σημαντικό για εκείνη να νιώθει ο εαυτός της».

Σημειώνεται, ότι ο διάσημος οίκος Oscar de la Renta είναι εδώ και χρόνια αγαπημένος των Πρώτων Κυριών από τη Τζάκι Κένεντι, Λόρα Μπους, Νάνσι Ρίγκαν και Χίλαρι Κλίντον.

Η σύζυγος του Γάλλου Προέδρου, Μπριζίτ, επέλεξε ένα λευκό μακρύ φόρεμα δημιουργίας Louis Vuitton με ψηλό λαιμό και σκίσιμο στη μία πλευρά του. Το συνδύασε με ασημένια αξεσουάρ και λευκές γόβες.

Το λουλούδι της Γαλλίας είχε την τιμητική του 

Οι καλεσμένοι ήταν τόσοι πολλοί που ήταν αδύνατο να φιλοξενηθούν σε κάποια από τις αίθουσες του Λευκού Οίκου. Για τον λόγο αυτό, η δεξίωση έγινε κάτω από μια πελώρια τέντα με διαφανείς πλευρές, στο South Lawn.

Για να εισέλθει κανείς στον πολυτελή χώρο που πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση περνούσε μέσα από μια αψίδα με κόκκινα τριαντάφυλλα, σε ένα παραμυθένιο σκηνικό.

Όλοι οι καλεσμένοι κάθισαν σε τετράγωνα και ορθογώνια τραπέζια με σκούρα μπλε μεταξωτά υφάσματα, κόκκινα κεριά και συνθέσεις από κόκκινα, λευκά και μπλε λουλούδια, συμπεριλαμβανομένων των λευκών ιρίδων του επίσημου λουλουδιού της Γαλλίας.

«Αγαπητέ Τζο»

Παρόντες ήταν αρκετά μέλη της οικογένειας Μπάιντεν, συμπεριλαμβανομένου του Χάντερ Μπάιντεν, του γιου του προέδρου, της αδερφής του, Βαλερί Μπάιντεν Όουενς, αλλά και της κόρης του, Άσλεϊ Μπάιντεν. Η Άσλεϊ, έφερε ως καλεσμένη, την καλύτερή της φίλη από το κολέγιο.

Μεταξύ των καλεσμένων ήταν επίσης το δυναμικό ζευγάρι, Τζον Λέτζεντ και Κρίσι Τέιγκεν, όπως και η αρχισυντάκτρια της Vogue, Άννα Γουίντουρ, η οποία αρνήθηκε να σχολιάσει όταν ρωτήθηκε για τη φωτογραφία γάμου του περιοδικού της με την εγγονή του Μπάιντεν, Ναόμι Μπάιντεν.

Καλεσμένοι ήταν επίσης ο Μπερνάρ Αρνό, επικεφαλής του οίκου μόδας Louis Vuitton Moet Hennessy, και ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ. Παρούσα ήταν και η Λορέν Πάουελ Τζομπς, η χήρα του Στιβ Τζομπς.  

 

Η Άννα Γουίντουρ έφτασε φορώντας, κλασικά, τα μαύρα γυαλιά ηλίου της, τα οποία δεν έβγαλε καθώς περπατούσε μέσα από την είσοδο της ανατολικής πτέρυγας προς τα δωμάτια του Λευκού Οίκου.

Ο μουσικός Τζον Μπατίστ, έδωσε επίσης το παρόν και «έντυσε» μουσικά την εκδήλωση, αφού κατέφθασε με τη σύζυγό του, η οποία δίνει μάχη με τον καρκίνο, ενώ δεν θα μπορούσε να λείπει η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι.

Ο Μπάιντεν, ήταν πολύ θερμός οικοδεσπότης, σηκώνοντας ένα ποτήρι και κάνοντας μια πρόποση. «Ζήτω η Γαλλία και ο Θεός ευλογεί την Αμερική», είπε. Ο Γάλλος πρόεδρος από την πλευρά του, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης απευθυνόταν στον Αμερικανό Πρόεδρο λέγοντάς τον: «Αγαπητέ Τζο»!

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις