Κόσμος

Τζο Μπάιντεν: Μεγάλα ΜΜΕ του δείχνουν την έξοδο μετά το Βατερλό στο ντιμπέιτ – Ποιοι ακούγονται για διάδοχοι

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν στις ΗΠΑ οι αντιδράσεις για την τραγική εμφάνιση του Τζο Μπάιντεν στο ντιμπέιτ με τον Ντόναλντ Τραμπ και τον καλούν να αποχωρήσει.

Δυο από τα μεγαλύτερα ΜΜΕ των ΗΠΑ οι New York Times και το περιοδικό Time καλούν τον Τζο Μπάιντεν να παραδώσει το χρίσμα και να είναι άλλος υποψήφιος από τους Δημοκρατικούς στην αναμέτρηση με τον Ντόναλντ Τραμπ για τις προεδρικές εκλογές.  Η ικανότητά του για δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο αμφισβητείται πιο πολύ από κάθε άλλη φορά.

Προς το παρόν φαίνεται δύσκολο να αποσυρθεί ο Τζο Μπάιντεν, καθώς ο ίδιος δεν είναι διατεθειμένος να κάνει κάτι τέτοιο. Από την άλλη για να είναι κάποιος υποψήφιος θα πρέπει πρώτα να συγκεντρώσει 600 υπογραφές αντιπροσώπων σε μια αίτηση για να θέσει το όνομά του ως υποψήφιο στο συνέδριο των Δημοκρατικών.

Βέβαια, πάρα πολλοί είναι οι Δημοκρατικοί πια στους κόλπους του κόμματος, όχι δημόσια, που έχουν αρχίσει τις συζητήσεις για το ποιος θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον Τζο Μπάιντεν. 

Θα διευκόλυνε να παραιτηθεί ο ίδιος, να πει ότι αποσύρεται αν και είναι μια δύσκολη διαδικασία γιατί σχεδόν το 99% των 4.000 εκλεκτόρων στηρίζει την υποψηφιότητα του Τζο Μπάιντεν. Αυτό που απομένει άλλωστε είναι να επικυρωθεί και η υποψηφιότητά του στο συνέδριο των Δημοκρατικών μετά τις 19 Αυγούστου.

Παράλληλα θα πρέπει να υπάρξει κάποια αλλαγή στο καταστατικό των Δημοκρατικών και μόνο ένα έκτακτο περιστατικό θα μπορούσε να τον αναγκάσει αν αποχωρήσει. Και είναι μια απόφαση που θα πρέπει να πάρει ο ίδιος ο Τζο Μπάιντεν.

Οι διάδοχοι

Στο τραπέζι έχουν αρχίζει να πέφτουν τα ονόματα κάποιων διαδόχων με το αυτό της Κάμαλα Χάρις, της αντιπροέδρου των ΗΠΑ και στενή συνεργάτη του Τζο Μπάιντεν να είναι πρώτο στη λίστα των υποψηφίων.

Στις εναλλακτικές λύσεις ακούγονται τα ονόματα των κυβερνήτων Gavin Newsom της Καλιφόρνια, JB Pritzker του Ιλινόις και Gretchen Whitmer του Μίσιγκανλ. Όλοι αυτοί βέβαια δηλώνουν ότι  εξακολουθούν να υποστηρίζουν τον Μπάιντεν.

Η εφημερίδα New York Times κάλεσε την Παρασκευή (28.06.2024) τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί από την κούρσα για τον Λευκό Οίκο μετά τα όσα έγιναν στο ντεμπέιτ.

Σε άρθρο της αναφέρει ότι…  «Για να υπηρετήσει τη χώρα, ο πρόεδρος Μπάιντεν θα έπρεπε να εγκαταλείψει την κούρσα» και περιγράφει τον Δημοκρατικό πρόεδρο με όρους όπως «σκιά ηγέτη» αφού ο αρχηγός του κράτους, 81 ετών, «απέτυχε στη δική του δοκιμασία».

 

«Ο κ. Μπάιντεν υπήρξε θαυμάσιος πρόεδρος. Υπό την ηγεσία του, το έθνος άκμασε και άρχισε να αντιμετωπίζει φάσμα μακροπρόθεσμων προκλήσεων, ενώ οι πληγές που είχε ανοίξει ο κ. Τραμπ άρχισαν να επουλώνονται. Όμως η μεγαλύτερη υπηρεσία στο έθνος που μπορεί να προσφέρει τώρα ο κ. Μπάιντεν είναι να ανακοινώσει ότι δεν θα συνεχίσει να διεκδικεί την επανεκλογή του», γράφουν οι NYT.

 

 

Το νέο εξώφυλλο του περιοδικού Time από την άλλη μιλάει για πανικό και δείχνει την έξοδο στον Μπάιντεν.

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη TIME (@time)

Τι είχε συμβεί το 1968

Αν τελικά ο Μπάιντεν αποφασίσει να παραιτηθεί από υποψήφιος οι Δημοκρατικοί θα συγκεντρωθούν τον Αύγουστο στο Σικάγο σε ένα «ανοιχτό» συνέδριο, κατά το οποίο οι ψήφοι των αντιπροσώπων που συγκέντρωσε ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια των προκριματικών θα επανεξεταστούν.

Πρόκειται για ένα σενάριο που δεν έχει ξανασυμβεί από το 1968. Ο Λίντον Μπ. Τζόνσον είχε εγκαταλείψει την μάχη για μια δεύτερη θητεία εν μέσω του πολέμου του Βιετνάμ. Ο απερχόμενος αντιπρόεδρος Χιούμπερτ Χάμφρεϊ προτάθηκε και έχασε τις εκλογές από τον Ρεπουμπλικανό Ρίτσαρντ Νίξον.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ και η Μελάνια έφτασαν στην Βρετανία – Την Τετάρτη θα συναντηθούν με τον Κάρολο
Το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ έχει προσκληθεί από τον βασιλιά Κάρολο και, όπως ορίζει το πρωτόκολλο για κάθε επίσημη κρατική επίσκεψη, θα φιλοξενηθεί στο Κάστρο του Ουίνδσορ
Ντόναλντ Τραμπ και Μελάνια
Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ στο ντοκιμαντέρ για τα 70 χρόνια της Disneyland – Αποκλειστικό μήνυμα και προσωπικές αναμνήσεις
Στο τρέιλερ, ο πρίγκιπας Χάρι αναφέρεται στο Space Mountain, το οποίο, όπως λέει, ήταν ένα από τα αγαπημένα του παιχνίδια στο πάρκο ενώ η Μέγκαν Μαρκλ προσθέτει: «Εξακολουθεί να είναι ένα από τα αγαπημένα σου»
Η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι
Ο Συριακός στρατός απέσυρε τα βαρέα όπλα του από τον νότο – Το σχέδιο για τη Σουέιντα και η πιθανή συμφωνία με το Ισραήλ
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Νετανιάχου είχε δηλώσει στα τέλη Αυγούστου ότι η χώρα του διεξήγαγε συνομιλίες για τη δημιουργία μιας αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης στη νότια Συρία, από όπου αποσύρθηκαν τα βαρέα όπλα
Άνθρωποι στέκονται δίπλα σε ένα κατεστραμμένο πυροβολείο τανκ, μετά από αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Δρούζων μαχητών, σουνιτικών φυλών Βεδουίνων και κυβερνητικών δυνάμεων, στην πόλη Σουέιντα της Συρίας