Κόσμος

Τζουζέπε Κόντε: Θα υπερασπιστούμε τις συνταγματικές αξίες της Ιταλίας

Ο πρόεδρος του Κινήματος Πέντε Αστέρων και πρώην πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, μίλησε για τα αποτελέσματα των ιταλικών εκλογών και στη μελλοντική στάση του κόμματός του.

«Θα υπερασπιστούμε τις συνταγματικές αξίες της χώρας μας, με επίγνωση του ότι καταφέραμε να πείσουμε πολλούς ψηφοφόρους, τις τελευταίες ημέρες της προεκλογικής εκστρατείας», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός.

«Ο γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος με υπέδειξε ανοικτά ως υπαίτιο της ήττας αυτής. Αλλά όταν καταγράφεται ήττα, καλό είναι ένας ηγέτης να μην ψάχνει εξιλαστήρια θύματα», πρόσθεσε.

Ο Τζουζέπε Κόντε προανήγγειλε ότι «αν η νέα κυβέρνηση πειράξει το κοινωνικό εισόδημα υπέρ των ανέργων, το κόμμα του θα ασκήσει όχι σκληρή, αλλά σκληρότατη αντιπολίτευση».

Κάλεσε, δε, την συντηρητική παράταξη «να κατανοήσει πως όταν κάποιες δυνάμεις δεν εκπροσωπούν την απόλυτη πλειοψηφία των πολιτών, καλό θα είναι να μην πειραματίζονται με προσπάθειες αλλαγής του Συντάγματος, χωρίς να έχουν εξασφαλίσει την πραγματική συναίνεση όλων των άλλων κομμάτων».

«Δεν είμαστε το κόμμα της νότιας Ιταλίας, αλλά ένα κόμμα που κατέγραψε υψηλά ποσοστά στον Νότο. Κάτι που μας δίνει το δικαίωμα να συμβάλουμε ουσιαστικά στο να ξεπεραστεί το χάσμα Βορρά-Νότου και στο να υπάρξει μια πραγματική οικονομική ανάπτυξη στην Κάτω Ιταλία, βάσει πραγματικών μεταρρυθμίσεων», ανέφερε ο πρόεδρος των Πέντε Αστέρων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Βηρυτό – Απειλές Ιράν σε αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες – «Ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ είναι στο Ιράν», λέει Ρώσος πρέσβης
Χάος και πάλι στη Βηρυτό με ισραηλινούς βομβαρδισμούς - Το Ιράν απειλεί να στοχοποιήσει αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες και καλεί σε εκκενώσεις
Λίβανος
Ανατροπή στην υπόθεση δηλητηρίασης μητέρας και κόρης στην Ιταλία τα Χριστούγεννα: Έρευνα για ανθρωποκτονία με ρικίνη
Η 15χρονη Σάρα Ντι Βίτα και η 50χρονης μητέρας της, Αντονέλα Ντι Τζέλσι πέθαναν με διαφορά λίγων ωρών - Ο σύζυγος της γυναίκας, Τζιάνι ανάρρωσε και η μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας δεν είχε παραστεί στο γεύμα
Μητέρα και κόρη νεκρές μετά την κατανάλωση θαλασσινών σε ρεβεγιόν
Ένας νεκρός και περισσότεροι από 50 τραυματίες από φωτιά σε πετροχημικό εργοστάσιο στην Ρωσία - Δείτε βίντεο
Η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Ρωσίας επέβαλε προσωρινά περιορισμούς στο τοπικό αεροδρόμιο στο Νιζνεκάμσκ, που βρίσκεται σε απόσταση 1.000 χιλιομέτρων ανατολικά της Μόσχας
Ρωσία