Κόσμος

Βαλντίς Ντομπρόβσκις: Δίνει ελπίδα η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για το ευρώ, Βάλντις Ντομπρόβσκις, δήλωσε σήμερα ότι η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα "δίνει λόγους για να ελπίζει κανείς" ότι η χώρα θα πραγματοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που ζητούν οι πιστωτές της.

Πιστεύουμε πως είναι σημαντικό η νέα κυβέρνηση να σχηματισθεί γρήγορα και να επιμείνει στο πρόγραμμα (για το τρίτο σχέδιο αρωγής που υιοθετήθηκε αυτό το καλοκαίρι) και να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις“, δήλωσε ο Ντομπρόβσκις σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το γεγονός ότι τα κόμματα που ψήφισαν αυτό το πρόγραμμα έχουν την πλειοψηφία στο ελληνικό κοινοβούλιο, “δίνει λόγους για να ελπίζει κανείς” ότι θα εφαρμοσθούν οι μεταρρυθμίσεις που ζητούν η ΕΕ και το ΔΝΤ.

“Είναι γεγονός ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός με επικεφαλής τον ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που υπέγραψε” το τρίτο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας, υπενθύμισε ο ευρωπαίος επίτροπος.

“Ελπίζουμε συνεπώς πως το νέο κοινοβούλιο θα σεβαστεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, πολύ περισσότερο που αποτελείται ουσιαστικά από τους ίδιους σχηματισμούς”, πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τέλος εποχής για τον USAID μετά από σχεδόν 60 χρόνια - Ό,τι απομείνει ενσωματώνεται στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ
Το «τέλος εποχής» για τον USAID μπορεί να οδηγήσει σε πάνω από 14 εκατομμύρια επιπλέον θανάτους ευάλωτων ανθρώπων μέχρι το 2030 – και το ένα τρίτο από αυτούς θα είναι παιδιά
USAID
Κακόγουστο αστείο Τραμπ στα εγκαίνια του κέντρου κράτησης μεταναστών «Alligator Alcatraz»: «Θα τους μάθουμε πώς να τρέχουν μακριά από αλιγάτορες»
Το κέντρο κράτησης μεταναστών «Alligator Alcatraz» είναι σε έναν τεράστιο υποτροπικό υγρότοπο, γεμάτο από αλιγάτορες, κροκόδειλους και πύθωνες
Ο Ντόναλντ Τραμπ στο προσωρινό κέντρο κράτησης μεταναστών «Αλκατράζ των αλιγάτορων» στο Οτσόπι της Φλόριντα
12