Κόσμος

Βαλς για τη δολοφονία της Jo Cox: Έβαλαν στόχο το δημοκρατικό μας ιδεώδες

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς εξέφρασε σήμερα την «βαθιά του θλίψη» μετά τη δολοφονία της Βρετανίδας βουλευτού Τζο Κοξ, επισημαίνοντας ότι «μέσω εκείνης, στοχοθετήθηκε το δημοκρατικό μας ιδεώδες».

«Βαθιά θλίψη για την Τζο Κοξ και τον βρετανικό λαό. Μέσω εκείνης, το δημοκρατικό μας ιδεώδες στοχοθετήθηκε. Να μην το ανεχθούμε ποτέ» έγραψε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ο επικεφαλής της γαλλικής κυβέρνησης.

«Πληροφορήθηκα την ανυπόφορη επίθεση εναντίον μιας Βρετανίδας βουλευτού, της Τζο Κοξ. Σκέψεις αλληλεγγύης στους συγγενείς της και την οικογένειά της. @UKLabour» ήταν το μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter, στα γαλλικά και τα αγγλικά, ο πρόεδρος της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης Κλοντ Μπαρτολόν.

Οι πρόεδροι της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, της γερμανικής Μπούντεσταγκ και του κοινοβουλίου της Πολωνίας όπως και βουλευτές των χωρών του «τριγώνου της Βαϊμάρης» που συναντήθηκαν σήμερα στο Παρίσι τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της Κοξ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Καταρρίφθηκε ρωσικό μαχητικό στην Ζαπορίζια - Βίντεο από την καταστροφή δύο An-26 στην Κριμαία
Οι ειδικές δυνάμεις της ουκρανικής υπηρεσίας πληροφοριών (GUR), έβαλαν φωτιά στα αεροσκάφη και κατέστρεψαν ένα ρωσικό σύστημα ραντάρ επιτήρησης επιφάνειας μαζί με τον παράκτιο σταθμό ραντάρ MR-10M1 Mys M1
Ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις
«Big brother» στη Γαλλία: Προσλαμβάνουν ντέτεκτιβ για να παρακολουθούν υπαλλήλους που παίρνουν αδικαιολόγητες αναρρωτικές άδειες
Οι αναρρωτικές άδειες κοστίζουν πάνω από 10 δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, ένα ποσό το οποίο επιβαρύνει σημαντικά την οικονομία της Γαλλίας
Υπάλληλοι σε γραφείο 1