Πέμπτη, 2 Μαΐ
18oC Αθήνα

Βασίλισσα Ελισάβετ: Με τον πρίγκιπα Άντριου σε prive χριστουγεννιάτικη λειτουργία

Βασίλισσα Ελισάβετ

Prive χριστουγεννιάτικη λειτουργία για τη Βασίλισσα Ελισάβετ παρουσία του πρίγκιπα Άντριου.
Ήταν η πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά το σάλο και την εμπλοκή του στο σκάνδαλο Επστάιν.
Δεν εμφανίστηκε με την υπόλοιπη βασιλική οικογένεια στην… επίσημη λειτουργία των Χριστουγέννων.

Στα 93 της χρόνια, η Βασίλισσα Ελισάβετ αναγκάστηκε, για άλλη μια φορά, να ισορροπήσει σε… τεντωμένο σχοινί. Από τη μια, ως μητέρα, θέλησε να στηρίξει τον γιο της, πρίγκιπα Άντριου, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου Επστάιν. Από την άλλη, ως μονάρχης, έπρεπε να στηρίξει την απόφασή της να τον «κόψει» από τις βασιλικές υποχρεώσεις.

Click4more Η φωτογραφία της Βασίλισσας Ελισάβετ που θα προκαλέσει συζητήσεις!

Βρήκε λοιπόν μια… μέση λύση: σε μια prive χριστουγεννιάτικη λειτουργία στο Σάντριγχαμ, όπου παραδοσιακά η βασιλική οικογένεια περνά τις ημέρες των Χριστουγέννων, η Βασίλισσα Ελισάβετ επέτρεψε στον πρίγκιπα Άντριου να βρεθεί με την υπόλοιπη οικογένεια.

Στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά το σάλο που προκάλεσε η συνέντευξή του στο BBC όπου, ανεπιτυχώς, προσπάθησε να δικαιολογήσει τη σχέση του με τον κατηγορούμενο για παιδεραστία Τζέφρι Επστάιν, ο πρίγκιπας Άντριου εθεάθη μαζί με τον πρίγκιπα Κάρολο στο Σάντριγχαμ.

Η prive λειτουργία στον ναό της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής, στην οποία παρέστη ο πρίγκιπας Άντριου, έγινε στις 09:00 το πρωί, ενώ στην καθιερωμένη λειτουργία, όπου παρίσταται όλη η βασιλική οικογένεια, ο «ατιμασμένος πρίγκιπας» δεν εμφανίστηκε.

Πλάνα του Sky News «έπιασαν» τον Άντριου να περπατά πως τον ναό μαζί με τον αδερφό του και διάδοχο του θρόνου, πρίγκιπα Άντριου, παρά το γεγονός πως δημοσιεύματα ήθελαν τον Κάρολο να είναι εκείνος που έπεισε τη Βασίλισσα Ελισάβετ να «καρατομήσει» τον Άντριου, αναγκάζοντάς τον, στη σκιά του σκανδάλου Επστάιν, να αποσυρθεί από τα βασιλικά του καθήκοντα.

Κατακόκκινη Βασίλισσα Ελισάβετ

Μετά την prive λειτουργία και ντυμένη στα… κατακόκκινα, η Βασίλισσα Ελισάβετ και σύσσωμη η βασιλική οικογένεια, βρέθηκαν στην επίσημη λειτουργία των Χριστουγέννων. Μεγάλοι απόντες ο πρίγκιπας Φίλιππος, που έτσι κι αλλιώς έχει αποσυρθεί από τα βασιλικά καθήκοντα και μόλις πριν από λίγες μέρες νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο, καθώς επίσης και ο πρίγκιπας Χάρι με τη Μέγκαν Μαρκλ, που αποφάσισαν να περάσουν τις διακοπές στον Καναδά κάτι που λέγεται πως ενόχλησε τη Βασίλισσα Ελισάβετ.

Τη βασίλισσα Ελισάβετ, στην επίσημη λειτουργία, συνόδευσαν ο πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλετον, τον πρίγκιπα Τζορτζ και την τρισχαριτωμένη πριγκίπισσα Σάρλοτ, αλλά και οι δυο κόρες του πρίγκιπα Άντριου, οι πριγκίπισσες Ευγενία και Βεατρίκη.

Click4more: Θα λιώσετε! Το τρυφερό φιλί του Πρίγκιπα Γουίλιαμ στον γιο του Λούις

Μετά τη λειτουργία, η βασιλική οικογένεια επέστρεψε παλάτι του Σάντινγχαμ για το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο γεύμα και όλοι μαζί, όπως συνηθίζεται, θα παρακολουθήσουν το χριστουγεννιάτικο μήνυμα της Βασίλισσας.

Βασίλισσα Ελισάβετ Βασίλισσα Ελισάβετ

Μήνυμα έχει ήδη μαγνητοσκοπηθεί και θα μεταδοθεί σήμερα το απόγευμα. Σύμφωνα με τα αποσπάσματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Τρίτη, η βασίλισσα Ελισάβετ κάνει λόγο για μια «αρκετά ταραχώδη» χρονιά και καλεί τους Βρετανούς να ξεπεράσουν τις διαφορές τους, την ώρα που η χώρα ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στις 31 Ιανουαρίου.

Ο Άντριου και το σκάνδαλο Επιστάιν

Ο 59χρονος πρίγκιπας Άντριου προκάλεσε «σεισμό» στο παλάτι εξαιτίας της σχέσης του με τον κατηγορούμενο για παιδεραστία και σεξουαλική εκμετάλλευση ανήλικων κοριτσιών επί δεκαετίες, Τζέφρι Επστάιν, τον δισεκατομμυριούχο που (επισήμως τουλάχιστον) αυτοκτόνησε σε φυλακή του Μανχάταν πριν από σχεδόν έναν χρόνο.

Click4more Το γεγονός για το οποίο η Βασίλισσα Ελισάβετ θα μετανιώνει σε όλη της την ζωή

Ο δευτερότοκος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ, υπήρξε στενός φίλος του Επστάιν. Αποσύρθηκε από όλες τις δημόσιες υποχρεώσεις του μετά τη συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC για το θέμα, η οποία όμως του γύρισε μπούμερανγκ. Κατηγορήθηκε ότι δεν έδειξε καμία συμπόνια για τα θύματα του Επστάιν ενώ ο Τύπος έκρινε μη πειστικές τις δικαιολογίες που πρόβαλε για να διαψεύσει τους ισχυρισμούς μιας γυναίκας που υποστηρίζει ότι υποχρεώθηκε να έχει σεξουαλικές επαφές μαζί του όταν ήταν ανήλικη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις