Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Σπαρακτικό τέλος: Βασίλισσα ομορφιάς “έσβησε” στους δρόμους

Σπαρακτικό τέλος: Βασίλισσα ομορφιάς “έσβησε” στους δρόμους

Ήταν 26 ετών όταν το 1973 όταν η Damarys Ruiz στέφθηκε Μις Βενεζουέλα, εντυπωσιάζοντας τους κριτές στον διαγωνισμό ομορφιάς.

Η πτυχιούχος Νομικής πέθανε στους δρόμους, έχοντας περάσει τα τελευταία 15 χρόνια της ζωής της ως άστεγη.

Το πτώμα της 68χρονης βρέθηκε σε πάρκο στο Καράκας, αλλά κανένας από την οικογένειά της δεν επισκέφτηκε το νοσοκομείο για να την αναγνωρίσει.

Παρά τη φήμη της δεν πήρε ποτέ μεγάλες δουλειές στον χώρο της μόδας και αφού εγκατέλειψε μια καριέρα στη δικηγορία, άρχισε να πουλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά.

Δεν βρήκε ποτέ στη ζωή της έναν σωστό σύντροφο και έζησε με τον αδερφό της που τη ζήλευε τόσο πολύ με αποτέλεσμα να μην της επιτρέπει καμία ελευθερία.

“Συνήθιζε να με αφήνει νηστική. Συχνά με απειλούσε και με χτυπούσε. Είχα ζητήσει επανειλημμένα τη βοήθεια των αρχών, αλλά ποτέ δεν έκαναν τίποτα”, είχε δηλώσει σε μια σπάνια συνέντευξή της στα τοπικά μέσα ενημέρωσης το 2005.

Μην αντέχοντας την κακοποίηση, έφυγε από το σπίτι το 2000 και μη έχοντας πουθενά αλλού να πάει άρχισε να ζει στους δρόμους.

“Την έβλεπα 2 – 3 φορές την εβδομάδα και της μιλούσα για πολλές ώρες. Η ζωή της τελείωσε χωρίς να έχει την υποστήριξη της οικογένειας ή των φίλων της.

Δεν μπορούσε να βρει τρόπο να ξεφύγει και ένιωθε παγιδευμένη. Ήταν μια όμορφη γυναίκα μέσα και έξω.

Ήταν υπέροχη, μορφωμένη και υπέροχη συνομιλήτρια. Είχε σπουδάσει Νομική και είχε άποψη για τα πάντα.

Μου άρεσε να ακούω τις ιστορίες και τα ανέκδοτά της. Μιλούσαμε για τα πάντα”, σημείωσε η Rosalba Gome που γνώρισε τη Damarys Ruiz τα 2 τελευταία χρόνια της ζωής της.



Πηγή:
Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε