Κόσμος

Βατικανό: Ο πάπας Φραγκίσκος υποδέχθηκε τον Τζο Μπάιντεν

Πάνω από μια ώρα διήρκεσε η συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και της συζύγου του Τζιλ (η οποία έχει ιταλικές ρίζες) με τον πάπα Φραγκίσκο.

“Είναι πολύ ωραίο το ότι βρίσκομαι εδώ”, δήλωσε ο Μπάιντεν. Η απευθείας τηλεοπτική μετάδοση της συνάντησης ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή από την Αγία Έδρα.

Μετά την συνάντηση ο πάπας δώρισε στον Αμερικανό πρόεδρο ένα έργο κεραμικής τέχνης, με τίτλο ” Ο προσκυνητής|”, ενώ ο Μπάιντεν χάρισε στον Φραγκίσκο σπάνια άμφια του 1930.

Ο Λευκός Οίκος, παράλληλα, πρόκειται να δωρίσει ενδύματα για τους άστεγους σε καθολικές εθελοντικές οργανώσεις, σε περίπου δυο εβδομάδες.

“Είστε ο μεγαλύτερος υπέρμαχος της ειρήνης που γνώρισα ποτέ μου”, είπε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στον παπά Φραγκίσκο, στην αρχή της συνάντησής τους στο Βατικανό.

Παράλληλα, ο Μπάιντεν δώρισε στον ποντίφικα ένα νόμισμα των Ηνωμένων Πολιτειών, με το σύμβολο της πολιτείας του Ντέλαγουερ, Γενικός Εισαγγελέας της οποίας είχε εκλεγεί ο πρωτότοκος γιος του Αμερικανού προέδρου, ο Μπο, ο οποίος έχασε στα 46 του την μάχη με τον καρκίνο.

“Ο γιος μου θα ήθελε να το έχετε. Η παράδοσή μας λέει ότι αν την επόμενη φορά που θα συναντηθούμε δεν κρατάτε μαζί σας αυτό το νόμισμα, θα πρέπει να πληρώσετε εσείς ό,τι πιούμε”, είπε στον Φραγκίσκο, αστειευόμενος, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πηγές του Βατικανού αναφέρουν ότι πέρα από τον επίσημο χαρακτήρα της, η συνάντηση του ποντίφικα με τον Αμερικανό πρόεδρο είχε και ιδιωτικό, ανεπίσημο χαρακτήρα, λόγω και του ότι ο Τζο Μπαϊντεν είναι χριστιανός καθολικός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS