Κόσμος

Βελτιώνεται η υγεία του Δαλάι Λάμα – Παίρνει εξιτήριο τις επόμενες ημέρες

Σε νοσοκομείο στο Νέο Δελχί εισήχθη ο Δαλάι Λάμα εξαιτίας θωρακικού άλγους με την κατάστασή του να έχει παρουσιάσει βελτίωση.

Η εισαγωγή του Δαλάι Λάμα στο νοσοκομείο έγινε την Τρίτη (9.04.2019) και όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του πνευματικού ηγέτη του Θιβέτ πρόκειται να πάρει εξιτήριο σε «μερικές ημέρες».

Ο Δαλάι Λάμα «είναι καλύτερα, αλλά εξακολουθεί να νοσηλεύεται και ελπίζουμε ότι θα βγει σε μερικές ημέρες», διευκρίνισε ο Τενζίν Τάκλα μιλώντας τηλεφωνικώς στο AFP. Ο ίδιος δεν διευκρίνισε από τι πάσχει ο 83χρονος.

Λίγο νωρίτερα ο Νγκοντούπ Τσέρινγκ, εκπρόσωπος του Δαλάι Λάμα στις ΗΠΑ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο Δαλάι Λάμα μετέβη την Τρίτη το πρωί στο Νέο Δελχί για να επισκεφθεί γιατρό στο νοσοκομείο Max, αφού παρουσίασε «ελαφρύ βήχα».

«Ο γιατρός τού είπε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχεί. Δεν είναι κάτι σοβαρό», σημείωσε ο Τσέρινγκ, προσθέτοντας ότι ο Δαλάι Λάμα θα «ξεκουραστεί για μερικές μέρες».

Δεν θέλησε το νοσοκομείο να κάνει κάποιο σχόλιο για την κατάσταση της υγείας του. Ο 83χρονος Δαλάι Λάμα, ο οποίος διέφυγε στην Ινδία στις αρχές του 1959 μετά την αποτυχημένη εξέγερση εναντίον της κινεζικής διοίκησης, ζει εξόριστος στην πόλη Νταραμσάλα.

Πολλοί από τους περίπου 100.000 Θιβετανούς που ζουν στην Ινδία ανησυχούν ότι ο αγώνας τους για ένα αυτόνομο Θιβέτ θα τερματιστεί αν πεθάνει ο Δαλάι Λάμα. Ο ίδιος είπε στο πρακτορείο Reuters τον περασμένο μήνα ότι είναι πιθανό, μετά το θάνατό του, να βρεθεί η ενσάρκωσή του κάπου στην Ινδία και προειδοποίησε ότι αν η Κίνα ορίσει κάποιον διάδοχό του, πιθανότατα αυτός δεν θα χαίρει σεβασμού.

Να σημειωθεί ότι το Πεκίνο χαρακτηρίζει τον Δαλάι Λάμα επικίνδυνο αυτονομιστή και υποστηρίζει ότι έχει το δικαίωμα να εγκρίνει τον διάδοχό του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Την «όρεξη» του Τραμπ για τη Γροιλανδία θέλουν να κόψουν Γερμανία και Βρετανία στέλνοντας δυνάμεις του ΝΑΤΟ
Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει στις 9 Ιανουαρίου πως οι ΗΠΑ θα πρέπει να αποκτήσουν τη Γροιλανδία, προκειμένου να αποτραπεί ενδεχόμενη μελλοντική κατάληψή της από τη Ρωσία ή την Κίνα
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει βάλει σταθερά στο στόχαστρό του τη Γροιλανδία
Η Κούβα απαντά στις απειλές Τραμπ: «Έτοιμοι να υπερασπιστούμε την πατρίδα μέχρι την τελευταία σταγόνα αίματος»
«Η Κούβα είναι ένα ελεύθερο, ανεξάρτητο και κυρίαρχο έθνος. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι θα κάνουμε», ξεκαθαρίζει ο Κουβανός πρόεδρος, Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ
Η σημαία της Κούβας
Κλιμακώνονται οι διαμαρτυρίες στο Ιράν: Το Ισραήλ «παρακολουθεί στενά» την ώρα που ετοιμάζει επίθεση εναντίον της Χεζμπολάχ στο Λίβανο
Πάνω από 500 οι νεκροί διαδηλωτές στο Ιράν - Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι οι διαμαρτυρίες είναι «εσωτερική υπόθεση του Ιράν», αλλά «θα είναι εξοπλισμένος για να ανταποκριθεί με δύναμη, αν χρειαστεί»
Γυναίκα σε διαμαρτυρία υπέρ του Ιράν
Ο Τραμπ εξετάζει στρατιωτικό «χτύπημα» στο Ιράν και ο Πεζεσκιάν κατηγορεί ΗΠΑ και Ισραήλ ότι «υποκινούν τους ταραξίες»
Ο Ρεζά Παχλαβί, που θεωρείται ένας από τους πιθανούς «διαδόχους» του Αλί Χαμενεΐ, σε σημερινό του μήνυμα κάνει ειδική αναφορά στον Ντόναλντ Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ