Κόσμος

Βενεζουέλα: Το 80% των πολιτών δυσκολεύεται να αγοράσει τρόφιμα

Δύσκολη είναι η κατάσταση στη Βενεζουέλα όσον αφορά τα νοικοκυριά καθώς το 80% παρουσιάζει ελλείψεις στα βασικά είδη.

Μια μελέτη των τριών πανεπιστημίων στη Βενεζουέλα καταδεικνύει το πρόβλημα με τον υπερπληθωρισμό και τις ελλείψεις στα είδη πρώτης ανάγκης.

[read4more]

“Τα τρία τελευταία χρόνια η φτώχεια, σε όλες τις μορφές της, αυξήθηκε κατά 10% και το 2018 αφορούσε τα μισά νοικοκυριά (51%) ενώ η διατροφική ανασφάλεια απειλεί το 80% επειδή δεν έχουν τα μέσα να αγοράσουν τρόφιμα”, ανέφερε η Ανίτσα Φρέιτες, εκ των συγγραφέων αυτής της “μελέτης για τις συνθήκες ζωής” στη Βενεζουέλα.

Την έρευνα αυτή παρουσίασαν από κοινού το Καθολικό Πανεπιστήμιο Αντρές Μπέλο, το Κεντρικό Πανεπιστήμιο στη Βενεζουέλα και το Πανεπιστήμιο Σιμόν Μπολίβαρ.

Αναφορικά με την εκπαίδευσης μόνο τα μισά παιδιά και έφηβοι πηγαίνουν τακτικά σχολείο και ο λόγος αυτής της αποχής είναι η έλλειψη νερού (28%) και φαγητού (22%), η έλλειψη μέσων μεταφοράς (17%), ηλεκτρικού ρεύματος (15%) και η μη παροχή τροφής στο σχολείο (13%).

Τραγικό επίσης στατιστικό στη Βενεζουέλα είναι πως το 23% των νοικοκυριών δεν έχει τρεχούμενο νερό και στο 25% γίνονται πολύ συχνά πολύωρες διακοπές, ενώ εκτός της οικονομικής κρίσης αντιμετωπίζει και πολιτική με τον Χουάν Γκουαϊδό να θέλει να καθαιρέσει τον Νικολάς Μαδούρο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Αλί Χαμενεΐ δεν ήθελε για διάδοχό του τον Μοτζταμπά γιατί δεν τον θεωρούσε έξυπνο και κατάλληλο για ηγέτη - Τι γνώριζε ο Τραμπ
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του αμερικανικού δικτύου CBS, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε ενημερωθεί σχετικά από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών
Ο πατέρας και ο γιος Χαμενεΐ
Η σπάνια φωτογραφία που μοιράστηκε ο πρίγκιπας Γουίλιαμ με την πριγκίπισσα Νταϊάνα για την ημέρα της μητέρας
Στην ανάρτησή ο Γουίλιαμ έγραψε: «Θυμάμαι τη μητέρα μου, σήμερα και κάθε μέρα, σκέφτομαι όλους όσους θυμούνται σήμερα κάποιον που αγαπούν, καλή Ημέρα της Μητέρας»
Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ με την πριγκίπισσα Νταϊάνα
Αραγτσί: Άριστη η υγεία του Μοτζταμπά Χαμενεΐ – Κλειστά μόνο για τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους τα Στενά του Ορμούζ
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ απείλησε πως αν χτυπηθούν οι ενεργειακές εγκαταστάσεις του Ιράν, τότε η Τεχεράνη θα πλήξει αμερικανικές εταιρείες στην περιοχή
Αμπάς Αραγτσί 8
Βαγδάτη: Η στιγμή της επίθεσης με drone στην αμερικανική – στρατιωτική βάση «Victory»
Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η ιρανική ομάδα Κατάιμπ Χεζμπολάχ - Αυτή είναι και η πρώτη φορά που η οργάνωση χρησιμοποίησε με επιτυχία drone, παρακάμπτοντας τα αμερικανικά συστήματα άμυνας
Βαγδάτη: Η στιγμή της επίθεσης με drone στην αμερικανική – στρατιωτική βάση «Victory»