Κόσμος

“Βιβλιοφάγοι” οι Ρώσοι! Τι δείχνει έρευνα

Το 96% των Ρώσων, δηλαδή η συντριπτική τους πλειοψηφία, διαβάζει βιβλία, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το Εθνικό Κέντρο Μελέτης της Κοινής Γνώμης (WCIOM).

Ωστόσο, διαβάζουν βιβλία διαφόρων ειδών. Συγκεκριμένα το 31% δείχνει προτίμηση σε παιδικά βιβλία, το 30% διαβάζει μυθιστορήματα ιστορικού περιεχομένου και το 27% λογοτεχνικά βιβλία και βιβλία που έχουν ως θέμα τις διάφορες οικιακές δραστηριότητες και ενασχολήσεις.

Επίσης ο ένας στους τέσσερις Ρώσους, δηλαδή το 26%, διαβάζει βιβλία ρωσικής και ξένης λογοτεχνίας, ενώ το 22% προτιμάει τη λογοτεχνία του φανταστικού. Το 21% δείχνει ενδιαφέρον για επιστημονικά βιβλία και βιβλία που αναφέρονται στα διάφορα επαγγέλματα.

Το 20% διαβάζει βιβλία βοηθήματα και ενημερωτικά βιβλία, το 16% ρωσικά γυναικεία αστυνομικά μυθιστορήματα, το 12% ρωσικά αστυνομικά μυθιστορήματα και το12% ξένα αστυνομικά μυθιστορήματα.

Περίπου το 87% των Ρώσων δήλωσαν ότι έχουν βιβλιοθήκη στο σπίτι τους. Συγκεκριμένα το 44% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι στην βιβλιοθήκη τους έχουν μέχρι 100 βιβλία , το 23% περίπου από 100-300 βιβλία και το 5% έχουν μια πλούσια βιβλιοθήκη με 500-1000 βιβλία. .

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου, σε δείγμα 1600 ατόμων ηλικίας 18 ετών και άνω.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Φρίντριχ Μερτς αναλαμβάνει καγκελάριος της Γερμανίας – Ο ξεχασμένος υποψήφιος που έχει να ανέβει ένα «βουνό»
Θα γίνει ο δεύτερος μεγαλύτερος σε ηλικία πολιτικός που εκλέγεται καγκελάριος της Γερμανίας (μετά τον Κόνραντ Αντενάουερ – 73 ετών το 1949) και αυτός με το χαμηλότερο εκλογικό ποσοστό (25,5%)
Ο νέος καγκελάριος της Γερμανίας Φρίντριχ Μερτς 2
Το Ισραήλ επιστρατεύει χιλιάδες εφέδρους καθώς σχεδιάζει κλιμάκωση στη Λωρίδα της Γάζας
Η πληροφορία για τη στρατολογία εφέδρων έρχεται στο φως ώρες αφού ο στρατιωτικός βραχίονας της Χαμάς δημοσίευσε βίντεο με όμηρο, με επιδέσμους στο κεφάλι και στο αριστερό χέρι
Λίβανος 1