Κόσμος

Βλαντιμίρ Πούτιν: Μην με φωνάζετε τσάρο

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δεν θέλει να τον αποκαλούν "τσάρο", σύμφωνα με αποσπάσματα μιας συνέντευξης που παραχώρησε στο αμερικανικό δίκτυο CBS και θα μεταδοθεί την Κυριακή, την παραμονή της συνάντησης που θα έχει με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στη Νέα Υόρκη.

“Όπως γνωρίζετε, ορισμένοι σας αποκαλούν τσάρο (…). Σας ταιριάζει αυτός ο τίτλος;” ρώτησε ο δημοσιογράφος Τσάρλι Ρόουζ τον Ρώσο πρόεδρο.
“Όχι, δεν μου αρμόζει” απάντησε ο Πούτιν. “Ο τρόπος με τον οποίο με χαρακτηρίζουν δεν έχει σημασία, είτε πρόκειται για υποστηρικτές, για φίλους ή για πολιτικούς αντιπάλους. Το σημαντικό είναι τι πιστεύει ο καθένας για τον εαυτό του, τι πρέπει να κάνει για το συμφέρον της χώρας που τον εμπιστεύτηκε”, εξήγησε.
Όταν ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο “τι θαυμάζει περισσότερο στην Αμερική”, ο Πούτιν απάντησε “τη δημιουργικότητα”.
“Τη δημιουργικότητα όταν πρόκειται να επιλύσετε τα προβλήματά σας” συνέχισε, εξαίροντας επίσης “το ανοιχτό πνεύμα” των Αμερικανών και “τα απίστευτα αποτελέσματά τους στην ανάπτυξη της χώρας τους”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί δημοσιογράφους για τις διαρροές για τα πυρηνικά του Ιράν: «Θα τους αναγκάσω να αποκαλύψουν τις πηγές τους»
Ο Ντόναλντ Τραμπ επιμένει πως οι αμερικανικοί βομβαρδισμοί κατέστρεψαν τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν και πως δεν πρόλαβαν να μεταφέρουν τα αποθέματα ουρανίου
Ο Ντόναλντ Τραμπ