Κόσμος

Βολιβία – Κορονοϊός: Στη «μάχη» της μαζικής ανοσοποίησης και το εμβόλιο της Sinopharm

Η Βολιβία παρέλαβε την Τετάρτη (24/2) μια πρώτη παρτίδα 500.000 δόσεων του εμβολίου για τον νέο κορονοϊό που ανέπτυξε η κινεζική εταιρεία Sinopharm. Η κυβέρνηση του προέδρου Λουίς Άρσε επιδιώκει να επιταχυνθεί την εκστρατεία ανοσοποίησης, με στόχο να είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία της χώρας των Άνδεων.

«Η Βολιβία έχει πλέον εμβόλια. Έχουμε τη λύση (…) Θα εμβολιάσουμε όλους τους πολίτες», τόνισε ο αρχηγός του κράτους στο διεθνές αεροδρόμιο Βίρου Βίρου, όπου έφθασε αεροσκάφος από το Πεκίνο με την πρώτη παρτίδα εμβολίων κατά του κορονοϊού.

Ο Λουίς Άρσε διευκρίνισε ότι η εκστρατεία μαζικής ανοσοποίησης θα αρχίσει σήμερα, τονίζοντας πως η προτεραιότητα θα δοθεί στους ηλικιωμένους και σε ανθρώπους με υποκείμενα νοσήματα. 

Ο πρεσβευτής της Κίνας στη Βολιβία Χουάνγκ Γιατζόνγκ τόνισε από την πλευρά του ότι «εργαστήκαμε πολύ σκληρά, μέρα-νύχτα, για να φθάσει αυτή η ποσότητα εδώ. Ξεπεράσαμε πολλές δυσκολίες».

Η εκστρατεία ανοσοποίησης στη χώρα των Άνδεων άρχισε στα τέλη του περασμένου μήνα. Εκτός του προϊόντος της Sinopharm, η Λα Πας έχει παραγγείλει επίσης 5,2 εκατομμύρια δόσεις του ρωσικού εμβολίου για τον νέο κορονοϊό, του Sputnik V. Παρέλαβε μια πρώτη παρτίδα 20.000 δόσεων του ρωσικού εμβολίου μέσω Αργεντινής την 28η Ιανουαρίου.

Η χώρα των 11,5 εκατ. κατοίκων έχει καταγράψει ως εδώ πάνω από 11.500 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 244.380 μολύνσεων από τον SARS-CoV-2, κατά τα δεδομένα που συγκεντρώνει το αμερικανικό πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΕΕ και ΝΑΤΟ στηρίζουν τον Ζελένσκι που πηγαίνει στη Φλόριντα να μιλήσει με τον Τραμπ για το σχέδιο λήξης του πολέμου στην Ουκρανία
Ο Ζελένσκι, ο οποίος βρίσκεται καθ' οδόν για τις ΗΠΑ, είπε ότι μετά τις ειρηνευτικές συνομιλίες του με τον Τραμπ θα ενημερώσει άμεσα τους Ευρωπαίους
Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Βρέθηκαν τα λείψανα της 9χρονης Μέλοντι που αγνοούνταν επί 2 μήνες στις ΗΠΑ - Συνελήφθη η μητέρα της και δηλώνει αθώα
Έπειτα από έρευνες εντοπίστηκε φυσίγγιο στην αποθήκη της μητέρας, το οποίο ταιριάζει με φυσίγγια που βρέθηκαν κοντά στα λείψανα της άτυχης Μέλοντι, τα οποία εντόπισε τυχαία ένα ζευγάρι στην πολιτεία Γιούτα
Η 9χρονη Μέλοντι που αγνοούνταν για πάνω από 2 μήνες
Ο Ζελένσκι αποφασισμένος να «κάνει ό,τι χρειαστεί για να σταματήσει τον πόλεμο» – «Η Ουκρανία δεν βιάζεται για επίλυση με ειρηνικά μέσα» λέει ο Πούτιν
«Σε αυτόν τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, θέλουμε ειρήνη, ενώ η Ρωσία επιδεικνύει την επιθυμία να συνεχίσει, αν ολόκληρος η Ευρώπη και η Αμερική είναι στο πλευρό μας, μαζί θα σταματήσουμε τον Πούτιν» τονίζει ο Ζελένσκι
Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Βλαντίμιρ Πούτιν