Τετάρτη, 17 Απρ.
18oC Αθήνα

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Θα υπάρξουν «αντίποινα» για τους 18 νεκρούς στη Ντνίπρο

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Θα υπάρξουν «αντίποινα» για τους 18 νεκρούς στη Ντνίπρο
Φωτογραφία: Reuters

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι διεμήνυσε στο βραδινό διάγγελμά του πως θα υπάρξει ανταπόδοση για τους 18 νεκρούς, από το ρωσικό βομβαρδισμό στην πόλη Ντνίπρο (κεντρική-νότια Ουκρανία). 

«Τα αντίποινα θα είναι ολοένα μεγαλύτερα κάθε φορά», απείλησε ο Ζελένσκι μετά τον βομβαρδισμό και αξίωσε παράλληλα για άλλη μια φορά από τους συμμάχους του Κιέβου στη Δύση περισσότερα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας για να «σωθούν χιλιάδες ζωές».

Από τον βομβαρδισμό, τουλάχιστον 18 άνθρωποι, ανάμεσά τους παιδιά, τραυματίστηκαν όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Σερχίι Λισάκ, διευκρινίζοντας πως από τους 12 ανθρώπους που διακομίστηκαν σε νοσοκομεία «τα πέντε είναι παιδιά» και προσθέτοντας πως δεν απειλείται η ζωή τους.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας, εταιρεία, νηπιαγωγείο και δομή της ανώτερης εκπαίδευσης «καταστράφηκαν» στο χθεσινό πλήγμα, ενώ η πυρκαγιά «κατασβέστηκε» από πυροσβέστες.

Η Ουκρανία έχει πολλαπλασιάσει τα πλήγματα στη ρωσική επικράτεια τους τελευταίους μήνες σε αντίποινα για τους βομβαρδισμούς που υφίσταται αφότου η Ρωσία εισέβαλε στην επικράτειά της πριν από δυο χρόνια και πλέον. Η Ρωσία λέει και αυτή πως θα ανταποδώσει τις ουκρανικές επιθέσεις και πρόσφατα προχώρησε σε μαζικούς βομβαρδισμούς ηλεκτροπαραγωγικών εγκαταστάσεων και του δικτύου μετάδοσης ηλεκτρισμού της Ουκρανίας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις