Κόσμος

Βουλγαρία: Επελαύνει ο κορονοϊός και παρατείνονται τα μέτρα ως τον Γενάρη

Η Βουλγαρία θα παρατείνει τα περιοριστικά μέτρα, τα οποία επρόκειτο να αρθούν εν μέρει για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, σε μια προσπάθεια να ανακόψει την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Τα εμπορικά κέντρα, οι χώροι άθλησης, τα νάιτκλαμπ και τα καταστήματα τυχερών παιχνιδιών θα παραμείνουν κλειστά μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Κοσταντίν Αγκέλοφ. Τα λύκεια, τα κολέγια, τα εστιατόρια και οι καφετέριες στην Βουλγαρία δεν θα επιτρέπεται επίσης να δέχονται κοινό.

Ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ είχε υποσχεθεί ότι τα μέτρα θα χαλάρωναν την περίοδο των διακοπών, αλλά αναγκάστηκε να πάρει πίσω αυτή τη δέσμευση, λόγω του αυξημένου αριθμού των κρουσμάτων.

Click4more: Μακρόν: Ανατροπή με τον κορονοϊό – «Ίσως κόλλησε στην Σύνοδο Κορυφής»

Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία, που σήμερα είναι κλειστά, θα επαναλειτουργήσουν στις 4 Ιανουαρίου. Τα θέατρα, τα μουσεία, οι γκαλερί και οι κινηματογράφοι θα μπορούν να ξανανοίξουν από την Πρωτοχρονιά αλλά θα λειτουργούν στο 30% της χωρητικότητάς τους.

Το δεύτερο κύμα… χτυπά την Βουλγαρία

Η Βουλγαρία δεν αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας, την άνοιξη, όμως από το φθινόπωρο το σύστημα υγείας της χώρας έχει φτάσει στα όριά του. Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 186.246 κρούσματα της Covid-19 και 6.196 θάνατοι σε αυτή τη χώρα των 7 εκατομμυρίων κατοίκων.

Η Βουλγαρία ελπίζει ότι θα μπορέσει να ξεκινήσει την εκστρατεία εμβολιασμού ταυτόχρονα με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις 27 Δεκεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φάρμακο για το Πάρκινσον οδήγησε Βρετανό δικηγόρο σε υπεξαίρεση 600.000 λιρών και εθισμό σε πορνό, αντίκες και συνόδους πολυτελείας
Λίγα χρόνια μετά την καταδίκη του, αφαίρεσε τη ζωή του - Πώς ο δικηγόρος εθίστηκε στο σεξ και έκλεψε χιλιάδες λίρες λόγω του φαρμάκου - Ελλιπή ενημέρωση καταγγέλλει η σύζυγός του που θρηνεί και για τον γιο της ο οποίος επίσης αυτοκτόνησε
Άντριου